Haşimiye meydanı genişliyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın merkezi olarak görülen Haşimiye meydanında bulunan Öz Diker kuyumcular çarşısı için kamulaştırma kararı geldi.



Yıllardır Urfa gündeminde olan Haşimiye meydanı için sevindirici bir haber geldi. Yeni gelen kamulaştırma kararı sonucu meydan genişleyecek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün sosyal medya araçlığı ile yaptığı açıklamaya göre karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı.Buna göre, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Camikebir mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların yapımı planlanan Meydan Projesi'nin hayata geçirilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca acele kamulaştırmasına karar verildi.







Alınan karar ile meydanın genişleceğini söyleyen Beyazgül yaptığı açıklama da ‘’Girişimlerimiz neticesinde, Haşimiye bölgesinde yapacağımız meydan düzenleme çalışması için Büyükşehir Belediyemize kamulaştırma yetkisi verildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm Şanlıurfalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.