Hastalar koridorda, yakınları dışarıda bekledi

TAKİP ET

Şanlıurfa'daki hastanelerde her gün yaşanan yoğunluğu Ramazan ayının gelmesi de azaltmadı. Hastane koridorlarında hastalar, dışarıda ise hasta yakınları yoğunluk oluşturdu.

800 Yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ramazan ayı gelmesine rağmen yoğunluk yaşanmaya dinmiyor. Genel olarak Ramazan ayının gelmesiyle hastanelerde yoğunluk azalırken, Şanlıurfa'daki yoğunluğu Ramazan ayı bile azaltamıyor. Hastalar koridorlarda, hasta yakınları ise bahçede sıra bekledi.



Çok sayıda mahallenin yükü bu hastanenin üzerinde

2 milyondan fazla nüfusu bulunan Şanlıurfa'da, hastaneler hastaların ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi de en fazla yoğunluğun yaşandığı hastanedir. Özellikle Doğum ve Çocuk Hastanelerinin buraya alınması, çok sayıda mahalleyi buraya bağlamış durumda.

 Şanlıurfa'da yapıldığından beri sürekli tartışmalara konu olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi, birçok mahallenin yükünü taşımasının yanı sıra çoğu yere de uzak yapıldı. Bu nedenle hastaneye gelecek olan hastalar, onlarca kilometre yol gelmek zorunda kalıyor.



Şanlıurfa'da sağlığın çözüme kavuşması adına yapılan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yaşanan sorunlara çözüm olamadı. Sürekli hastaların yoğunluk oluşturduğu hastane, yine dolup taştı. Bu durumda her zaman olduğu gibi vatandaşlar yine hastanenin ihtiyaçlara cevap vermediğini belirterek Şanlıurfa'nın sağlık sorunları nedeniyle yetkililere tepki gösterdi.

 

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesi eyyübiye haberler son dakika Şanlıurfa