Hastane inşaatında güvenlik endişesi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da özel bir hastanenin ek binasının inşaatında güvenlik önlemleri alınmadan çalışma yapılıyor. Güvenlik önlemlerinin alınmadığı inşaat alanında hem işçiler için hem de caddeden geçen vatandaşlar için tehlike saçıyor.

Her geçen gün iş kazalarının meydana gelmesi sonucu işçiler hayatını kaybederken, birçok iş sektöründe iş güvenliği halen alt seviyede. Olası ölümlü iş kazalarına kulak tıkayan firmaların inşaat alanlarında güvenlik önlemlerini almamaları ölüm tehlikesi oluşturmaya da devam ediyor.







Hastane inşaatında da güvenlik yok

Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde yapılan özel hastaneye ait inşaatta güvenlik önlemi alınmadı. İnşaatın dış cephesinde çalışan işçiler, baret ve kemer takmadan metrelerce yükseklikte çalışıyor. İşçilerin önlem almadan çalışması tehlikelere davetiye çıkarıyor.



 



Caddeden geçen vatandaşlar için de tehlike saçıyor

İnşaatı yapılan hastane binasının dış cephesinde çalışmalar yapılırken, iskelenin çevresinde brandalı önlem alınmadı. Bu nedenle inşaattan düşen parçalar caddeye savrulurken, bu durum caddeden geçen vatandaşlar için de tehlike oluşturuyor. Öyle ki işlek olan caddede inşaattan düşme ihtimali olan parçalara karşı vatandaşlar geçerken endişeleniyor.



 



İnşaatta güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu öne süren vatandaşlar duruma tepki göstererek vatandaşların bu caddeden geçmeye korktuklarını bu nedenle önlemin alınması gerektiğini ifade ettiler.

 

hastane inşaatında güvenlik endişesi Şanlıurfada özel bir hastanenin ek binası inşaatında her geçen gün iş kazalarının meydana gelmesi birçok iş sektöründe iş güvenliği halen alt seviyede caddeden geçen vatandaşlar için de tehlike saçıyor