Hastaneye yatmadan demir tedavisi artık mümkün!

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kansızlığı olan ve damardan demir tedavisi alması gereken hastalar için "İnfüzyon Odası" kuruldu. Modern tasarımıyla dikkat çeken oda, hem zamandan hem de mekândan tasarruf sağlayacak.

Daha önce hastanede yatmayı gerektiren demir tedavisi, artık "İnfüzyon Odası" sayesinde günübirlik olarak yapılabilecek. Hastalar, rahat bir ortamda kanlarını aldırarak tedavilerini tamamlayabilecekler.

Hasta Kan Yönetimi Projesi

Dünya Sağlık Örgütü ve T.C. Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Hasta Kan Yönetimi (HKY) projesi kapsamında açılan oda, kan transfüzyonuna ihtiyaç duyan hastaların sayısını azaltmayı ve gereksiz kan nakillerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Kan Transfüzyonu Her Zaman Gerekli Değil

Ameliyat öncesi kansızlık sorunu yaşayan hastalar için kan transfüzyonu her zaman gerekli olmayabiliyor. "İnfüzyon Odası" sayesinde, uygun hastalara ağızdan veya damar yoluyla demir tedavisi uygulanarak kansızlık sorunu tedavi edilebilecek.

Hasta Kan Yönetimi Protokolü

Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği Hasta Kan Yönetimi protokolüne uyularak, sadece uygun hastalarda kan takılması ve diğer hastalarda ağızdan veya damar yoluyla demir tedavisi verilmesi amaçlanıyor.

İnfüzyon Odası'nın Avantajları:

Hastaneye yatma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Zamandan ve mekândan tasarruf sağlar.

Hastalara rahat bir tedavi ortamı sunar.

Gereksiz kan transfüzyonlarının önüne geçer.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Hasta Kan Yönetimi (HKY) projesi