Hatimoğullar'ından Bahçeli ve Akşener'e yanıt: "Bizi Meclis'e leylekler getirmedi, halk taşıdı"

TAKİP ET

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Partiyi hedef gösteren Meral Akşener ile Devlet Bahçeli'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yanıt verdi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM bütçe görüşmelerinde DEM Parti milletvekillerinin maaşının kesilmesini isteyerek, "57 DEM milletvekilinin maaşının ve hazine yardımının derhal kesilmesidir. Bu paralar şehit ailelerine aktarılmalıdır. Hazine yardımı almaları rezalettir" ifadelerine yer verdi.

MERAL AKŞENER NE DEDİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında "Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin; bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur" dedi.

“BAHÇELİ’NİN KONUŞMALARINDAN NEFRET VE KÜFRÜ ÇIKARSANIZ YAZACAK BİR ŞEY BULAMAZSINIZ”

İki genel başkanın konuşmalarından sonra DEM parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’ndan çok sert tepki geldi.

Hatimoğulları , Bahçeli’ye “Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz” diyerek, “Şeref ve onurdan payesini almayanlara pabuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız, haddinizi bileceksiniz. Bahçeli’nin konuşmalarından nefret ve küfrü çıkarsanız yazacak bir şey bulamazsınız. Bizler çok katledildik, çok tehdit edildik, işkence gördük, çok hapsedildik. Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için çok çaba sarf ettik, bugünlere geldik. Bizi Meclis'e leylekler getirmedi, halk taşıdı. Halkı kin ve nefrete teşvik eden Bahçeli'nin dilinin tarihin en kirli çöp sepetinde yer alacağından hiç kuşkumuz yok” şeklinde konuştu.

AKŞENER'E YANIT

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün partisinin grup toplantısında DEM Parti hakkında konuşmalarına yanıt veren Hatimoğulları, şöyle konuştu:

"Bizim ismimiz sürekli değişiyorsa parlamento dönüp kendisine bakacak. Bizler üzerindeki baskılara seyirci kalanlar demokrat olduklarını söylemesinler. Onlar sırtlarını 90'lı yılların karanlık tarihine dayamış, biz ise gücümüzü halkımızdan aldık. Umarız ki muhalefetin diğer kesimlerinin aklı başına gelir."

"KARŞINIZDA BU LAFLARDAN KORKACAK CESARET YOKSUNU BİR PARTİ YOK"

Bahçeli ve diğerleri, bizleri karanlık odakların hedefleri haline getiren konuşmalar sıraladı. Sizin karşınızda dolandırıcılar, halkını üç kuruşa satacak sizin gibi insanlar yok. Sizin karşınızda bu laflardan korkacak cesaret yoksunu bir parti yok.

Meral Akşener Devlet Bahçeli Tülay Hatimoğulları Tülay Hatimoğulları