"Hayata Dönüş Operasyonu" davasında arar karar açıklandı

TAKİP ET

Bayrampaşa Cezaevi'nde 22 yıl önce 12 tutuklu ve hükümlünün ölümüyle sonuçlanan "Hayata Dönüş Operasyonu" davasının görülmesine devam edildi. 194 sanıklı davanın duruşmasında mahkeme, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Bayrampaşa Cezaevi’nde 22 yıl önce 12 tutuklu ve hükümlünün ölümüyle sonuçlanan Hayata Dönüş Operasyonu davasının 49. celsesi görüldü. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Duruşmada müşteki avukatı, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın mahkeme tarafından prosedüre uygun işlem yapılarak, duruşmaya çağırılmasını talep etti.


Mahkeme, ara kararında Sadettin Tantan'ın dosyaya sunulan vekaletname kullanılarak T.C. kimlik numarasının tespiti ile tebligata yarar adresi bulunduktan sonra gelecek celse tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Bu celse dinlenemeyen emekli Binbaşı Zeki Bingöl için yeniden işlem yapılmasına da hükmeden mahkeme, Bingöl’ün adresi tespit edildiği takdirde o adres yönünden de celse arasında işlem yapılmasına hükmetti.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Sondakika Urfa türk hava yollarıın İstanbul-new york seferini tk 01 sefer sayılı uçağı İstanbul Asayiş bayrampaşa