Hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi

TAKİP ET

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden sayısı 3'e yükseldi. Hayatını kaybeden hastanın Emekli Orgeneral Aytaç Yalman olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı tehdit eden ve son günlerde Türkiye’de vaka sayısının artması ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi. Alınan tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca, son olarak Emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, salgından hayatını kaybedenlerin sayısının ise 3’e yükseldiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden Yalman ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, “Aytaç Yalman, 4 gün önce eski GATA denilen hastanemize müracaat edilere entübe edildi. KOAH tanısı ile takip edilen hasta 6 saat sonra ex kabul edildi. O dönemde yapılan testte negatif çıktı. Klinik bulgusu KOAH olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi tarandı. Eşi dahil olmak üzere pozitif çıkanlar oldu. Böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir. Pencere dönemi olduğu söyleniyor.” ifadelerini kullandı.

 

hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi sağlık bakanı fahrettin koca alınan tedbirler ile ilgili açıklamalarda