HDP, gözaltılara tepki gösterdi

TAKİP ET

Aralarında belediye eş başkanları, parti yöneticileri, belediye çalışanları ve parti yöneticilerinin de bulunduğu 91 kişinin gözaltına alınmasına HDP Şanlıurfa İl Örgütü tepki gösterdi.

Mersin, Adana, İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte aralarında belediye eş başkanları, parti yöneticileri, belediye çalışanları ve parti yöneticilerinin olduğu 91 kişi operasyonla gözaltına alındı. HDP İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yapan HDP milletvekili Ömer Öcalan ve HDP İl Eş Başkanı Ziya Çalışan gözaltılara tepki gösterdi. Basın açıklamasında HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Parti Üyeleri, Meclis Üyeleri katıldı.

“SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONU BAŞLATILMIŞTIR”
“Hepinizin bildiği gibi dün onlarca parti çalışanlarımız eski belediye başkanlarımız gözaltına alındı” diyen HDP İl Eş Başkanı Ziya Çalışkan, “Bizler elbette bu duruma sesiz kalmayacağız. Gün geçtikçe ekonomik ve siyasi çıkmaza giren AKP ve MHP iktidarı bunu ört pas etmek için her gün gündemi farklı yöntemlerle meşgul etmekte. Kobani kumpasında istediğini alamayan AKP ve MHP yargısı yeni bir kumpas davasını daha devreye soktu. Dün sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Savcısı tarafından parti yöneticilerimiz, belediye eş başkanlarımız, belediye çalışanlarımız, eski parti üye ve yöneticilerimizin de aralarında bulunduğu 91 kişiye yönelik yeni bir siyasi soykırım operasyonu başlatılmıştır. Bu saldırı kapsamında Mersin, Adana, İstanbul ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bu saldırılara karşı demokratik tepkimizi her alanda göstermeye çalışacağız.

“Bizim düşüncelerimizle ideallerimizle baş edemeyenler entrika peşindedir” diyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Çöken Kobani kumpas davasına can verme canlandırma peşindeler. Yıllardır cezaevlerinde kalan insanlarımız siyasetçilerimiz vardır. Büyük bedeller ödeyen halkımız vardır. Yaşanan büyük acılar vardır. Şimdi bunların tekrarıyla farklı sonuç peşine düşen çeteci anlayış kaybedecektir ve kaybetmiştir de.”
 

HDP HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan