HDP'nin Urfa'da pankartları söküldü

TAKİP ET

HDP'nin 31 Mart Yerel Seçimler için astığı pankartlar davalık oldu. Şanlıurfa'da HDP'nin 'LI DIJÎ ŞER AŞİTÎ' yazılı pankartların toplatıldığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart Yerel Seçimler için Şanlıurfa'da ‘LI DIJÎ ŞER AŞİTÎ’ yazılı pankart astı. Ancak Kürtçe ve Türkçe yazılı pankartların Şanlıurfa 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine kaldırılması kararı verildiği belirtildi.

HDP'nin Şanlıurfa'daki Kürtçe yazılı pankartlar, polis tarafından gece saatlerinde söküldüğü iddia edildi.

Konu ile ilgili HDP Şanlıurfa İl Örgütü'nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Urfa’da, HDP’nin bilboardlara astığı Kürtçe seçim afişleri, skandal bir çeviri sonucu verilen mahkeme kararı ile toplatıldı.

MA’nın haberine göre Urfa 2. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine “Savaşa Karşı Barış” anlamına gelen “LI DIJÎ ŞER AŞİTΔ afişinin “Savaştan Sonra Barış Bizimdir” şeklinde tercüme ederek, kent genelinde asılı olan afişlere el konulması kararı verdi.

Hakimliğin kararı ardından afişler, gece saatlerinde polis tarafından söküldü." denildi.

 

hdp in urfada pankartları söküldü hdp Şanlıurfa İl Örgütü halkların demokratik partisi (hdp) 31 mart yerel seçimler urfa 2. sulh ceza hakimliği