HDP Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

TAKİP ET

HDP, Urfa'da yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmalarına HDP Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan'da katılıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Birecik Belediyesi Eşbaşkan adayları 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala seçim çalışmalarına hız verdi. Birecik merkezin çevresindeki köyleri ziyaret eden Eşbaşkan adayları Hakan Arıcı ile Fatma Korkmaz’a köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Adaylar köylerde ev ziyaretlerinde bulundu. 



Ziyarette köylerin her yönüyle büyük eksikleri olduğunu söyleyen Eşbaşkan adayı Arıcı, kendilerinin seçilmesi durumunda köylerin sorunlarına derman olacaklarını vurguladı. Altyapı, içme suyu ve ulaşım gibi sorunların kendilerinin yönetimiyle tarihe karışacağını belirtti



HDP'nin mahalle komisyonlarının kırsal mahallelerde çalışmalarına devam ettiği Ceylanpınar ilçe merkezinde HDP Milletvekili Ayşe Sürücü’nün de katılımıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Emniyet Caddesi esnafına yapılan ziyaretlere, HDP’nin Eşbaşkan adayları Mehmet Ali Kahraman, Narin Gezgör ve partililer. HDP’ye destek istenen ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, eşbaşkan adayı Mehmet Ali Kahraman’ın evine yapılan polis baskınına dikkat çekerek “31 Mart,  halkın gerçek iradesinin iktidara gelme günü olacaktır” Dedi.



Urfa’nın kayyum atanan belediyelerinden biri olan Viranşehir’de de, HDP ilçe merkezinde çalışmalarına esnaf ziyaretleriyle devam etti. Çalışmalara HDP Milletvekili Ömer Öcalan katıldı. Eş başkan adayı Hıdır Oktay ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı esnaf ziyaretlerinde, esnafın ekonomik krizden yakındığı ve iş yapamaz hale geldiği görüldü. Birçok esnaf AKP’nin politikalarından yakınırken, HDP’ye tam destek vereceklerini dile getirdi.



Halfeti ilçe merkezinde de HDP seçim çalışmalarına kırsal mahalle ziyaretleri ile devam etti.  Artaş ve Naaş mahallelerinde yapılan halk buluşmalarında özellikle kadın ve çocukların coşkusu dikkat çekti. Mahalleliler, HDP'lilere tam destek sözü verdi.



Siverek ilçesinde aile, esnaf, düğün ve taziye ziyaretlerine aralıksız devam eden HDP Eşbaşkan adayları Emine Çetiner ve Turan Tüysüz, ilçe merkezi ile birlikte kırsal mahallelerde de yurttaşlarla bir araya geldi. Kevcal mahallesinde yurttaşlardan HDP’ye destek isteyen Çetiner, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi.



Ceylanpınar'dan Suruç ilçesine geçen HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, burada yürütülen seçim çalışmalarına dahil oldu. Kırsal mahallelerde ilçe eşbaşkan adayları ile birlikte sürdürülen çalışmalarda renkli görüntüler yaşandı. HDP’nin anons aracı geçtiği her yerleşim zılgıtlarla karşılandı.

 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati hdp seçim çalışmaları politika