HDP, seçim kriterini açıkladı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamlar, daha önce yerel seçimlere Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak katıldıklarını ancak önümüzdeki seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak katılacaklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa il ve ilçe örgütleri yöneticileri, düzenlediği basın toplantısıyla yerel seçimlerde aday adaylığı başvurularının 20 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında alınacağını açıkladı. İl ve ilçe örgütleri adına basın açıklaması yapan HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamlar, yerel seçimlerde hedeflerinin bütün Şanlıurfa’da merkez ve ilçe belediyelerde iyi sonuçlar elde etmek olduğunu söyledi.

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Aliye Kızıldamlar, Halil Akbaş, DBP İl Eş Başkanları Bekir Karakeçili, Sema Aişeoğlu, MEYADER Şanlıurfa Temsilcisi Hadle Uğur, il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı basın toplantısına çok sayıda basın mensubu da katıldı. Toplantıda konuşan Eş Başkan Aliye Kızıldamlar hedeflerinin Şanlıurfa’yı her manada kayyum zihniyetinden kurtarmak olduğunu söyledi.

'HDP olarak seçime gireceğiz'

HDP olarak yerel seçimlere katılacaklarını ifade eden Kızıldamlar, "Daha önce Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak yerel seçimlere katılmıştık. Mart 2019 yerel seçimlere ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak katılacağız. Biz Urfa'nın sorunlarının bütününe hakimiz. Urfa'nın sıkıntılarını biliyoruz, ihtiyaçların farkındayız. Önümüzdeki yerel seçimlerde Urfa'dan en güçlü sonucu almak için sorunlara çözüm üretmek, sıkıntıları giderme, halkın barış içerisinde, demokratik değerler çerçevesinde bir arada yaşam kültürünü geliştirmek ve ekonomik sorunlarından bütün sorunlara çözüm bulmak için HDP olarak hazırız. Önümüzdeki yerel seçimlerde kazanacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.



'Şanlıurfa'yı bir bütün olarak kazanmayı hedefliyoruz'

Kızıldamlar, "Daha önce yerel seçimde Şanlıurfa'dan 4 ilçeyi kazandık. Ama önümüzdeki seçimde Şanlıurfa'yı bir bütün olarak kazanmayı hedefliyoruz. Bizler yönetime gelir gelmez tüm ilçelerimizi gezerek vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Önümüzdeki süreçte de halkın sorunlarına değinerek çalışmalarımızı hızlandıracağız. Şu anda da Urfa'nın sorunlarına hakimiz ve ihtiyaçlara cevap vermek için sahalardayız. Halkımız bize güvensin. Çünkü HDP halkla birlikte kazanacak ve halkımız kazanacak." şeklinde konuştu.  

İttifaklara kapı araladı                                        

Gazetecilerin muhalafet partilerinin çatı adayı gösterecek mi? sorusuna cevap veren Eş Başkan Aliye Kızıldamlar, “Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan da açıklamalar yaptı. Bizler de yerelden doğru daha öncesinde olduğu gibi bundan sonra da yerelimizin sorunlarına çözüm üretebilecek ve bu noktada mutlaka demokratik değerler noktasında sorunlara yaklaşabilecek yerelde AKP’nin kayyumlar zihniyetini geriletecek bütün ittifaklara açığız” dedi.