HDP Şenyaşar ailesinin iftar yemeğine misafir oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa Suruç ilçesinde 4 yıl önce yaşanan silahlı kavganın yankısı sürüyor. Kavgada eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar 395 gündür Şanlıurfa Adliye binası önünde adalet nöbeti tutuyor.

Adliye Binası önünde kurulan Adalet Sofrasına HDP Milletvekilleri misafir oldu.
Şenyaşar ailesi ile birlikte İftarlarını açan HDP temsilcileri sonuna kadar Şenyaşar ailesinin yanında olacaklarını söyledi.
Adalet Sofrasına katılan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü” “Ailenin adalet nöbeti 395 günü geride bıraktı. Aile adalet için adliye binası önünde. Biz HDP olarak bugün Emine anne ile birlikte iftarımızı açtık. HDP olarak sonuna kadar ailemizin arkasında olacağız. Bu topraklarda en çok adalette ihtiyaç var. Bu Şenyaşar ailesinin yaşadıkları örnektir. Şenyaşar ailesi için gerçek bir adalet sağlanmadan kimse adaletten bahsedemez. Yetkililer bir an önce ailenin taleplerini kabul etmeli ve saldırıda yer alan, katliama karışanlar yargılanmalı. Suçlular cezalarını çekmeli. Ramazan ayı adalet, barış ayı olarak bilinir. Bu ayda adalet sağlanmalı. Mahkemeler bu ayın taşıdığı ruha göre karar almalı. Görevlerini yerine getirmeliler” dedi