HDP, Urfa'ya heyet gönderecek

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği olayı incelemek üzere heyet gönderecek.

Geçtiğimiz hafta Siverek ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın tartışması gündemde yerini almaya devam ederken, HDP'den olay ile ilgili açıklama geldi.

Bölgeye olayı incelemek üzere milletvekilleri ve hukukçuların gönderileceğini belirten HDP yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Urfa’nın Siverek ilçesinde “aşiret çatışması” olarak gösterilen ancak yayınlanan görüntülerde katliam izlenimini veren olayı incelemek üzere partimiz bir heyet oluşturmuştur. Bu amaçla Urfa Milletvekillerimiz ve hukukçulardan oluşan bir heyetimiz yarın Siverek’te sivil toplum örgütleri, olayın tanıkları ve mağdur olan ailelerle görüşerek, olaya ilişkin incelemelerde bulunacaktır. Heyetimiz incelemelerden sonra en kısa zamanda bir bilgilendirme ve gözlem raporunu kamuoyu ile paylaşacaktır."

 

hdp urfaya heyet gönderecek halkların demokratik partisi (hdp) çıkan silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetmişti aşiret çatışması siverek’te sivil toplum örgütleri