HDP Vekili Pervin Buldan yarın Urfa'da

TAKİP ET

HDP il Başkanı Ziya Çalışkan Hakların Demokrasi Partisine yapılan kapatma davası ve eş genel Başkanı Pervin Buldan yarın Şanlıurfa'daki programı hakkında açıklamalarda bulundu.

HDP il Başkanı Ziya Çalışkan düzenlenen basın açıklamada şu sözlerde bulunarak konuşmasan başladı. “Hakların Demokrat Partisine dönük kapatma saldırıları kapatma tavırları özellikle son günlerde iyice arttı.  Bunun yanı sıra bu süreçte İzmir'de yaşanan olay Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesi ve HDP'ye dönük gerek siyasi alanda, gerek çeşitli basın yayınlarında, suçlu gibi propagandalar bunuyorlar. Biliyoruz ki özellikle bu ülkenin ekonomide çökmüş siyaseti darmadağın olmuştur. Günlük tartışmaları esas alınarak Türkiye’nin tartışmaları ötelemek ve HDP'ye ön plana çıkarmak gibi bir dönemde bizler de Urfa’da bu tür saldırılara bu tür yönelimlere karşı halkımızla bağımızı güçlendirmek hem bu durumları halkımız da daha iyi anlatmak için özellikle şu anda hizmet veriyoruz.”dedi.
Çalışkan” Bütün bu çabamız Türkiye halklarının iyiliği Türkiye haklarının barış içinde, yaşaması, bu çerçevede yarın 14 Temmuz günü eş genel Başkanımız Sayın Pervin Buldan bizi ziyaret edecekler. Bu çerçevede hem halkımızla buluşma ve sohbet etme, onlara hizmet etmeye ve bunun yanı sıra çeşitli ziyaretlerimiz kapsamında bir programımız olacaktır.  Programımız yarın öğlen 13.00 da Karaköprü ilçe binamızda halkımıza hitap etme, şeklinde olacaktır. Gene program devamında  Karaköprü ilçe programından sonra saat 16.00 da özellikle Balıklıgö’de halkımızla tekrar buluşma ve esnaf ziyareti gerçekleştirilecektir. Bu programlar özellikle tüm partililerimizi programımıza davet ediyoruz “ ifadelerinde bulundu.
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim