Hem çile, hem israf

TAKİP ET

Sürekli şebeke suyu borusunun patlaması büyük oranda israfa neden olurken, öte yandan boşa akan suyun çamur oluşturması mahalleliye çile yaşatıyor.

Şanlıurfa'da çalışmaların çoğunlukla gelişigüzel yapılması sorunları oluşturmaya devam ederken, Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde de meydana gelen sorunlar, çalışmaların ne kadar plansız bir şekilde yapıldığını açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Mahallede şebeke suyu borusunun patlaması üzerine sürekli onarılmasına rağmen aynı sorun görülmeye devam ediyor.

 

Her gün tonlarca su israf oluyor

Süleymaniye Mahallesi'nde su borusunun sürekli patlaması her gün tonlarca suyun boşa akmasına neden oluyor. Öyle ki mahallelilerin sorunu bildirmesi üzerine ekipler soruna müdahale etse de çalışmaların sağlam yapılmamasından dolayı aynı sorun tekrar görülmeye devam ediyor. Hem ekiplerin patlak boruya geç müdahale etmesi, hem de alt yapısının sağlam yapılmadığı şebeke hattının sürekli bozulması israfı da gözler önüne seriyor.

 

Oluşan çamur mahalleliye çile yaşatıyor

Söz konusu mahallede borunun sürekli patlaması içme suyu israfına neden olurken, bunun yanı sıra alt yapı sorununun yaşanmasından dolayı bataklıkların da oluşmasına neden oluyor. Öyle ki asfalt olmayan caddeler çamur içinde kalıyor, bu da vatandaşlara her gün aynı çileyi yaşatıyor.

 

Onarılmasına rağmen sürekli aynı yerden patlıyor

Şebeke suyunun alt yapısının sağlam yapılmamasından dolayı yetkililere tepki gösteren mahalleliler, "Mahallemizin alt yapının tümünde sıkıntı yaşanırken, şebeke suyunun boruları da sağlam yapılmamış. Bu nedenle sürekli borular patlak veriyor. Boşa akan bu su ise vatandaşların cebinden çıkıyor. Defalarca bu boruların tamir edilmesine rağmen halen aynı sorun yaşanıyorsa, demek ki günü kurtarmak için bu çalışmalar yapılıyor. Ekipler sağlam ve kalıcı bir çalışma yapmıyorlar. Geçici çözümler sayesinde her gün aynı çileyi yaşamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şebeke suyu su borusu patladı Şanlıurfa Şuski haberler süleymaniye mahallesi