Hentbol takımının hedefi şampiyonluk

TAKİP ET

Öğretmen, lise ile üniversite öğrencileri ve esnafın gönüllü oynadığı Hentbol takımının hedefinde şampiyonluk var.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde Öğretmen, Üniversite ve Lise öğrencisi ile esnaftan oluşan Hentbol takımının hedefinde 1. lig var.

İki yıl önce kurulan Viranşehir Gücü Hentbol takımı, çıktığı her maçta sergilediği performansla bölge ligi ardından 2. lige yükselmeyi başararak ilçe halkının gururu oldu.


Diyarbakır, Mardin ve Batmanlı Üniversite örgencileri, Viranşehir'de görev yapan öğretmen, esnaf ve Lise örgencilerinin kadrosunda yer alan Viranşehir Gücü Hentbol takımı halkı ile bütünleşmiş durumda.

Viranşehirlilerin desteklediği hentbol takımında mücadele eden sporcular maddi kaygıları bir yana bırakarak gönüllülük esası ile hedeflerinde şampiyonluk var.

Haftada iki gün Teknik Direktörleri gözetiminde antrenmanlarını yapan sporcuların hedefinde 1. lige yükselmek.


KALKAN: KULÜBÜMÜZÜN UZUN VADELİ SERÜVENİ VAR
Viranşehir Gücü Hentbol takımı Teknik Direktörü İdris Kalkan, "Kulübümüzün uzun vadeli hentbol serüveni var. Yaklaşık 5 veya 7 yıl sonra ne olur bilmem ama uzun yıllar buradan sporcu yetiştirip milli takıma göndermek istiyoruz. Sadece Viranşehirli gençlerde oluşan Hentbol takımı Adana'da 3. olarak 2.lige yükselme şansı elde etti. Batman'dan, Diyarbakır'dan birkaç arkadaşlar buraya gelip gençlerimize tecrübe kazandırıp, 2. ligde bir başarı yakalayıp kendi gençlerimizden oluşan takımı birinci lige çıkarmayı hedefliyoruz. Burada gördüğümüz en güzel şey büyük bir aile var. Burada insanların hedefi gönüllülük esastır. Bir aile, bir sevgi var. Biz geldiğimiz ilk günden bu yana esnaftan halktan destek alıyoruz. Antrenmanlara tatlı ikramı ile geldiler, bizi çok güzel misafir ettiler, çok güzel ağırladılar ve gerçekten tam bir aile ortamı var burada halkın çok büyük bir desteği var. Yani gücümüzü halktan alıyoruz." dedi

KASIMOĞLU: HEM ÖĞRETMENİM HEM DE SPORCUYUM
Viranşehir'de İngilizce öğretmeni olarak görev yapan ve Hentbol takımı oyuncusu Ahmet Ziya Kasımoğlu ise, "Hem bir köyde hem merkezde İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyorum. 4 yıldır Viranşehir'deyim. Gümüşhaneliyim, üniversite yıllarından beri süper lig hariç hentbolun tüm kademelerinde oynadım. Burada maksadımız sporun toplumu katılma gücünü kullanarak öğrencilerimize bir şeyler öğretebilmek. İngilizce öğretmeni olmama rağmen her yıl okullardan takım çıkararak katılmaya çalışıyorum. En azından hentbolun içinde kalmaya ve sporu yaşatmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Batman'dan, Şırnak'tan, Mardin'den ve yöreden tüm gençlerle tecrübelilerle bir araya geldik. Hocalarımız başımızda bir mücadele vererek bölgesel ligden ikinci lige yükseldik. Bu ligde de çok durmayı düşünmüyoruz. Sezon hazırlıklarımıza iyi ve yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İnşallah bu yıl birinci lige yükselip profesyonel bir seviyede Viranşehir'i, Urfa'yı ve Güneydoğu Anadolu bölgesini temsilen birde buradayız demek istiyoruz." ifadelerini kullandı


Dicle Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği 4.sınıf Öğrencisi Bahri Örgüden de, "Viranşehir'de ikinci lige çıkan takımımızla hedefimiz şampiyonluk birinciliğe oynamak. Viranşehir spor yeni bir yapılanma içerisinde onun içinde burada oynamaya geldik. Halkla bütünleşmiş bir takım yani taraftarından sporcusuna kadar her türlü desteği sağlıyorlar." şeklinde konuştu.

“YÖRE HALKININ DESTEĞİYLE AYAKTA DURUYORUZ”
Viranşehir Gücü Hentbol takımı başkanı Ferhat Uzun, "Bölgesel lige katıldık iyi sonuçlar aldık. İyi sonuçlar almamızın ardından ikinci lige çıkmaya hak kazandık.3 hocamız 21-22 sporcumuzla ciddi bir çalışma içerisindeyiz tabi. Viranşehir Gücünü farklı kılan en büyük özelliğe yöre halkının, esnafın, öğrencinin, işçinin desteği ile ayakta duran bir kulüp. Tamamen idamesini kulüp böyle yapıyor. Takımdaki sporcularımız gönüllülük esas alıp burada, bizden maaş, prim talep eden kimse yok. Ne hocalarımız ve sporcularımız zaten kulübü etkin kılan bizi işimize bağlayan sadık kılan olayda bu. Viranşehir'in ilk hentbol takımı diyebilirim ve Urfa'nın genelinde profesyonel lige yükselen tek takım. Biz gençler arkadaşlarımızla çok ciddi bir seviyeye geldik. Daha önce Hentbol oluşumumuz yoktu. Temelden eğitime kadar inmeye çalışacağız."dedi

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim