Hepsi göz boyama mıydı?

TAKİP ET

31 Mart Yerel Seçimlerinden önce Şanlıurfa'da çalışmalar hızlandırılırken, seçimden sonra bu çalışmaların durması vatandaşlar tarafından göz boyama olarak değerlendirildi. Karakoyun Köprülü Kavşağı çalışmaları olduğu gibi durdu, iş makineleri çalışma alanından çektirildi.

Alt yapı, ulaşım, tarım gibi birçok alanda sorunun yaşandığı Şanlıurfa'da, çalışmaların sürekli aksaması birçok kez tepki çekti. Yıllar önce vaat edilen projelerin halen yapılmaması, biriken sorunlar tepkileri artırırken, sorununu iletmek için karşısında muhatap bulamayan vatandaşlar adeta çileden çıktı. Bir taraftan belediye başkanlarına olan memnuniyetsizlik, diğer taraftan yaklaşan seçim, belediyelerin çalışmalarını hızlandırmasına neden olmuştu.

Şanlıurfa'nın en önemli sorunu olan trafik akışının sorunsuz bir şekilde sağlanması açısından önemli projeler olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı ve Karakoyun Kavşak Projesi çalışmalarına seçim öncesi başlandı. Birtakım durumlar bu çalışmaları zaman zaman aksaklığa uğratırken, vatandaşların çalışmaların aksamasına en fazla tepkiyi vereceğinin bilinmesinden dolayı, bu sorunlar çözüldü, çalışmalar kaldığı yerden devam etti.







Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı bitmeden açılışı yapıldı

Yıllardır vaat edilen ve sonunda çalışmalara başlanan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı çalışmalarıyla da sürekli gündeme geldi. Proje için ödeneğin gelmemesi çalışmaları zaman zaman aksaklığa uğratırken, vatandaşlar çalışmaların gereğinden fazla uzamasına tepki gösterdi. Ancak bu projede çalışmalar henüz devam ederken, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından köprülü kavşağın ilk etabının açılışı yapıldı.

Karakoyun Kavşak Projesi çalışmaları durdu; iş makineleri götürüldü

Trafiği rahatlatacak en önemli projelerden olan Karakoyun Projesine de seçimden önce başlandı. Ancak seçimin ardından çalışmalar yine durdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, görevine başladıktan sonra devam eden çalışmaları yerinde incelemişti. Vatandaşlar bu çalışmaların hız kazanacağını beklerken, tam tersine çalışmalar olduğu yerde durdu. Yüklenici firma ise iş makinelerini çalışma alanından çekti. Çalışmalar, henüz bitmeden olduğu gibi terk edildi.







Başkan Beyazgül, Karakoyun Projesine açıklık getirmemişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, Ak Parti'nin istişare toplantısı için Ankara'ya gitmişti. Ankara dönüşünde Şanlıurfa'da devam eden çalışmaların durumunu Bakanlıklara bildirdiğini belirten Beyazgül, Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak ve Şehir Hastanesinin yapımı için ödenek desteği talep ettiğini dile getirdi. Ancak Beyazgül, Karakoyun Projesi ile ilgili bir açıklama yapmadı. Bu nedenle Karakoyun Projesi çalışmalarının neden durduğu ve iş makinelerinin neden çekildiği ise merak ediliyor.







Tanzim mağazalarından alışveriş yapılamadı

Seçim öncesinde en fazla tepki çeken konulardan biri sebze meyve fiyatları olurken, bu tepkilere karşılık belediyelerin öncülüğünde daha ucuz sebze meyve satışı yapılması için tanzim satış mağazaları kuruldu. Diğer illerde kurulan bu mağazalar, Şanlıurfalılar tarafından da talep edildi. Tanzim satış mağazaları Şanlıurfa'da kuruldu ama bir türlü faaliyete girmedi. 2 adet tanzim satış mağazasının kurulduğu Şanlıurfa'da, vatandaşlar yine sebze ve meyveyi ucuz alamadı. Faaliyete bir türlü girmeyen tanzim satış mağazaları ise vatandaşlar tarafından gösterişten öteye geçemediği olarak yorumlandı.







Şanlıurfa'da ödeneğin yapılmamasından dolayı çalışmalar yarıda kalırken, vatandaşlar seçimden önce olduğu gibi milletvekillerinin girişimleriyle bu sorunlara çözüm bulunulmasını ve projelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini istedi.  

 

hepsi göz boyama mıydı? alt yapı ulaşım tarım gibi birçok alanda sorunun yaşandığı Şanlıurfa Çevik kuvvet köprülü kavşağı karakoyun kavşak projesi karakoyun kavşak projesi çalışmaları durdu; iş makineleri götürüldü yüklenici firma ise iş makinelerini ça