Her hafta aynı çile!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da mahallelerde genellikle kurulan Pazar yerlerinde yetkililerin görevlerini yapmayı aksattıklarından dolayı çile başlıyor. Özellikle Karaköprü'nün en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarı Cuma günleri vatandaşlara adeta çile yaşatıyor.

Şanlıurfa’nın bir türlü düzenlenemeyen trafik sorunu, özellikle akşam saatlerinde vatandaşlara çile yaşatıyor. Bunun üzerine kurulan semt pazarları da bu çilenin tuzu biberi oluyor. Öyle ki en işlek caddelerinden biri olan Karaköprü ilçesi Atatürk Bulvarı’nda vatandaşlar elini taşın altına atacak bir yetkili arıyor.

Cuma pazarında vatandaşları çileden çıkaran görüntüler

Karaköprü ilçesinde kurulan Cuma pazarı en işlek alanlarından biri olmasına rağmen sürücülerin sorumsuz davranmaları araçların ve yaya geçişlerini adeta engelliyor. Öyle ki Pazar alışverişi yapmak için aracını park eden sürücüler, trafik akışını da yaya geçidini de gözardı ediyor. Bu durumu görüntüleyen vatandaşlar adeta isyan ettirdi. Öyle ki görüntülerde araçların caddede iki şeritli park etmelerinin yanı sıra bir aracın hem araçların geçişini hem de yaya geçidini engellediği görülüyor.

Zabıta yok polis müdahale etmiyor iddiası

Denetimlerin yapılmadığı sorunların sıklıkla yaşandığı Şenevler Mahallesi Atatürk Bulvarında zabıta ekiplerinin bulunmadığını dile getiren vatandaşlar belediye yetkililerine de tepki gösterdi. Durumu görüntüleyen vatandaşlar, bir polis ekibinin de bölgede bulunduğu ancak uyarılarda bulunmadıkları iddia edildi.

Pazarcı derneği başkanı da sorumlu sayıldı

Pazara eşyalarını kamyonetle taşıyan pazarcı esnafları da araçlarını kuralları hiçe sayarak park ediyorlar. Bu durumda pazarcı esnafına da tepki gösteren vatandaşlar, pazarcı derneği başkanının bir an önce bu çileye çözüm bulmasını ve kurallara uymayan pazarcı esnaflarını uyarmalarını istedi. Her hafta aynı çileyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

Şanlıurfa Atatürk Bulvarı