'Her talep bizim için projedir'

TAKİP ET

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, durumu iyi olmayan vatandaşların artık aşevine gidip sıra beklemeyeceklerini, belediye ekipleri tarafından yemeklerin ailelerin kapısına kadar götürüleceğini belirtti. Canpolat, vatandaşın arasından çıktıklarını bu nedenle her talebin kendileri için proje olduğunu vurguladı.

Ahmet Yesevi Mahallesinde esnaf Ramazan Dağ’ın işyerinde esnaflarla bir araya gelen Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

 



Alt yapı, yeşillendirme, temizlik ve sosyal alanlardaki çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Canpolat, “Her zaman olduğu gibi mahalle gezilerimize devam ediyoruz. Yine Ahmet Yesevi Mahallemizi ziyaret ettik. Mahallelerimizi, caddelerimizi dolaşarak vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Burada gerek Ahmet Yesevi Mahallesi hakkında gerekse diğer mahallelerimiz hakkında sorun ve talepler varsa hep birlikte görüşüyoruz. Milletle sürekli iç içe olmaya devam ediyoruz. Biz mahallelerimizden, vatandaşlarımızdan memnunuz. Çünkü biz onların arasından çıktık. Haliliye, canla başla çıktığı bu mücadelesine son hızıyla devam ediyor. Belediyemizin toparlanması, mali kaynaklar oluşturması ve görevlendirmenin yanı sıra temel atma ve açılışları gerçekleştirmede son sürat devam ediyoruz.” dedi.

 



Park, semt pazarı, halı saha…

Ahmet Yesevi Mahallesinde yapılan projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Canpolat, “Şu anda dere yataklarımızın yanındaki parklarımızın ihalelerini gerçekleştirdik. Burada en kısa sürede çalışmalara başlanacak. 25 metrelik yol güzergahındaki 3 adet beşer dönümlük parklarımızın projesi devam ediyor. Diğer parklarımızın yeşillendirilmesi, budaması gibi faaliyetler de devam ediyor. Temizlik ekibimizi daha da artırarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Hava şartlarından dolayı şu anda asfalt ya da yama gibi çalışmalarımız olmasa da diğer bakım ve onarım çalışmalarımız Ahmet Yesevi Mahallesinde devam ediyor. Askeriyenin duvarının arkasına düşen 25 metrelik yol güzergahında bulunan parkın içerisinde bir semt pazarı yapılmasını planladık. Bunun yanında da bir halı saha olacak. Projemiz Bakanlık tarafından onaylanırsa orayı da ihaleye vereceğiz. Kendi projelerimizi hayata geçirirken, aynı zamanda gelecek olan talepleri de projelere dönüştürüyoruz. Bu durumda bizim için gelen her talep projedir.” diye konuştu.

 



‘Daire başına bir ağaç dikecekler’

İskan alan yerlerde ağaç dikme zorunluluğu kararı ile ilgili de bilgi veren Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, “Yemyeşil Şanlıurfa kampanyası içerisinde Haliliye’nin, Şanlıurfa’nın daha yeşil olması için Meclisimizden bir karar geçirdik. İskan alacak bina sahipleri ve müteahhitler iskan öncesi daire sayısı kadar bahçesinde ağaç dikme zorunluluğu getirdik. İşyerlerinde ise 25 metrekareye bir ağaç dikecek şekilde planladık. İskan alırken, inşallah vatandaşlarımızı ağaç dikmeye yeşile teşvik etmek için tarihi bir karar almış olduk. Bu yönde vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler aldık. Haliliye’nin daha fazla yeşil alana sahip olması, sosyal donatıların daha fazla olması için bu doğrultuda hedeflerimize devam ediyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın da desteğiyle bu işler rayına oturup tıkır tıkır işleyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

‘Sosyal çalışmalarda vatandaşlarımızın da desteğini bekleriz’

Sosyal faaliyetler ile ilgili vatandaşların da destek vermelerini beklediklerini vurgulayan Canpolat, “Yardıma muhtaç aileler bizim gözümüzün tacı. Bu ailelerimizin daha nezih bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için kart sistemi türünde market sistemini gerçekleştirdik. Haliliye’de oturan ve bu kartı almaya hak kazanan durumu iyi olmayan ailelerimiz gruplara göre puanlama sistemine geçiliyor. Kurulun uygun gördüğü şekilde puanlama hesabına göre vatandaşlarımız bu marketten alışverişini yapabilecek. Bu kampanyaya vatandaşlarımız da istediği taktirde katılarak destek verebilirler. Bu kervana dahil olmak isteyen vatandaşlarımızı da bekleriz.” şeklinde kullandı.

 



‘Artık yemek almak için aşevinde sıraya girmeyecekler’

Aşevinde çıkan yemeklerin durumu iyi olmayan vatandaşların evine kadar götürüleceğini vurgulayan Başkan Mehmet Canpolat, “Sosyal giyim, market, aşevi ile ilgili 69 ailemiz kayıtlıdır. Aşevine kayıtlı olan aileler gidip sırada beklemeyecek. Haliliye Belediyesi’ne bağlı personeller, araçlarla yemekleri ailelerin evlerine götürecektir. Bunun yanında yine öğrenciler kimliklerini gösterdikleri taktirde çamaşırlarını belediyemiz bünyesinde yıkatacak ve bir süre sonra kurutulmuş bir şekilde alabilecek.” sözlerine yer verdi.

 



Aksu: 2020 yılı bizim için çok farklı olacak

Vatandaşların şikayetlerini ve taleplerini dikkate aldıklarını ifade eden AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu, “Belediye başkanımızın halkın şikayetlerini önemsemesi ve halkın istekleri  doğrultusunda çalışması bizlere haz veriyor. 2020 yılı farklı bir dönem olacak. Çünkü halkımızın yanında olup her zaman hizmet edeceğiz. Halkın ihtiyaçlarını belirleyip o doğrultuda gereken hizmeti sağlıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Esnaflar ise kendilerini ziyaret ettikleri için Başkan Canpolat’a teşekkür etti.



Urfa Değişim / Özel Haber



haliliye belediye başkanı mehmet canpolat ahmet yesevi mahallesinde alt yapı yeşillendirme temizlik ve sosyal alanlar park semt pazarı halı saha… ‘daire başına bir ağaç dikecekler’ ‘sosyal çalışmalarda vatandaşlarımızın da desteğini bekleriz’ ‘artık yemek