"Her yerde sanat"

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi'nin ''Her Yerde Sanat'' sloganı ile çocukların hayal gücünün gelişimine katkıda bulunmak ve el becerilerini geliştirebilmeleri için okul öncesi miniklere sanat heyecanı yaşatıyor.

Şanlıurfa'da minikler ortaya koydukları hayal güçlerini ebru ve seramik sanatına heyecanlarını katarak yansıttı.  

Sanat atölyesi ekibi haftanın 5 günü farklı anaokullarında eğitim gören miniklerle bir araya gelerek Ebru ve Seramik sanatını uygulamalı eğitimini vererek heyecanlarına ortak oluyorlar.

                                 
Ebru Öğreticisi Alper Çiftçi, Miniklere Ebru sanatını uygulamalı anlatarak miniklerini hayallerine ortak oldu. Minikler ellerine aldıkları fırça ile suyu renklendirip oluşan desenleri kağıda çıkarıp Ebru sanatında hayallerini ortaya koydular.


Kurulan tezgahın etrafında toplanan minikler Seramik Öğreticisi Gani Hartavi ile birlikte seramik yapmayı öğrenmeye çalıştılar. Hamura elleri ile şekil vermeye çalışan minikler seramik yapma heyecanı yaşadılar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe gözetilerek sınırlı sayıda miniklere sanat heyecanı yaşatıldı.


“Hedefimiz sanatı tanıyıp bilmeleridir”
Seramik Öğreticisi Gani Hartavi;" Etkinliklerimizde Ebru çalışmaları, Seramik çalışmaları ve diğer el sanatlarımız bulunmaktadır. Seramik sanatında Seramiğin çömlekten fırına giriş haline kadar ilk halinden bugüne kadar çocuklara özet halinde anlatıyoruz. Hedeflediğiniz şey sanatı tanıyıp bilmeleri uygulamalarıdır. Sanatı ruhlarına işleyecek şekilde eğlendirerek verip tüm meraklarını gideriyoruz. Aslından dokundukları o gülüşleri kahkahaları bizim için dünyalara bedel. Bu mutluğu vererek sanatı onlara tanıtmak vesile olmak kadar güzel bir şey yok. Çocuklar elini çamura atarken nerede olduğunu unutuyorlar ve çok mutlu oluyorlar bizde beraberinde mutlu oluyoruz." dedi


“Ebru’yu kız ismi biliyorlar”
Ebru Öğreticisi Alper Çiftçi; “Biz bugün anaokullarımıza gelen çocuklarımıza Pandemi kuralları çerçevesinde sanatsal faaliyetlerimiz gösteriyoruz. Ebru ve Seramik sanatını buradaki çocuklarımıza amacımız etkinliklerimi sevdirebilmek sanatın varoluşunu onlara bildirmek. Her gelen çocukla birer renk atıyoruz, o renklerden oluşan desenleri onlara hediye ediyoruz. Bu çocukların yüzlerini güldürmemize neden oluyor buda bize mutluluk veriyor. Çocukların katılımı yardımı ile suyun üzerine boya atıyoruz, çocukları fırçayı ilk ellerine aldıklarını o coşkuyu, heyecanı görmeniz lazım ve çocuklar suyun üzerine attıkları fırçalarla desenlere çıkıyor o heyecan anlatılmaz. Çocuklar ilk böyle bir şeyi görüyorlar, Ebru'yu kız ismi olarak biliyorlar ama bunu sanat olduğunu ilk defa burada görüyorlar ve suyun üzerine hayallerini çizebiliyorlar çocuklar."şeklinde konuştu

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim