Her yıl temizleniyor ama...

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ŞUSKİ tarafından kışa hazırlık olarak kanalizasyonlar her yıl temizlenmesine rağmen yine de etkili olan yağış sonucu birçok mahallede taşkınlar yaşanıyor. Suruç ilçesinde ise önlem alınmadığı taktirde tekrar taşkınlığın meydana gelmesi bekleniyor.

Yaz mevsiminin sona ermesiyle etkili olan yağışlar, Şanlıurfa'daki kanalizasyonların tıkanması sele neden oluyor. Öyle ki her yıl ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile kış hazırlığı olarak kanalizasyon temizliğinin yapıldığı belirtilse de taşkınların yaşanması devam ediyor.



Geçtiğimiz yıl da taşkınlar yaşandı

Geçtiğimiz yıl da Şanlıurfa'da olası yağışlara karşı alt yapı çalışmalarının başladığı belirtilmiş ancak yağış sonucu birçok mahalle sele maruz kalmış, dükkanları su basmıştı. Birçok mahallede alt yapı projesinin hatalı olarak yapıldığına dikkat çeken vatandaşlardan da tepkiler geldi.







ŞUSKİ bu yıl da hazırlıklara başladı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ŞUSKİ ekipleri tarafından kış hazırlığı çalışmaları başladı. Alt yapı çalışması yapan ŞUSKİ, bunun yanı sıra hat temizliği, kanalizasyon baca temizliği ve menfez yapımı gibi bakım-onarım çalışmaları yapılıyor. ŞUSKİ tarafından yapılan açıklamada, 168 bin 344 metre kanalizasyon hattı temizliği yapıldığı belirtildi.







Suruç'ta taşkınlık tehlikesi

Tarımsal sulamanın etkili olduğu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde tahliye kanallarının düzenli bir şekilde yapılmaması nedeniyle ilçeyi taşkınlık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Sulama tahliye kanallarının hatalı yapılması nedeniyle geçtiğimiz yıl Suruç ilçesinin birçok mahallesi taşkınlığa neden olmuştu. Yaşanan taşkınlık ilçeyi yaşanmaz bir hale getirirken, yaz mevsiminde de tarımsal sulama nedeniyle birçok evi su bastı. Bu durumda önlem alınmadığı taktirde ilçede tekrar taşkınlığın yaşanması bekleniyor.



her yıl temizleniyor ama... Şuskİ bu yıl da hazırlıklara başladı Şanlıurfada Şuskİ tarafından kışa hazırlık olarak geçtiğimiz yıl da taşkınlar yaşandı suruç a taşkınlık tehlikesi