Hilvan'a doğalgazın ulaştırılması kesinleşti

TAKİP ET

Hilvan Belediyesi tarafından ilçeye doğalgazın ulaştırılması talebi Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. Bu durumda Hilvan da doğalgaza kavuşacak olan ilçeler arasında yer aldı.

Şanlıurfa’nın kırsal ilçelerine doğalgazın ulaştırılması çalışmaları devam ediyor. Hilvan Belediyesi tarafından talep edilen doğalgaz çalışması maddesi Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Hilvan ilçesinin doğalgaza kavuşması için EPDK’nın istediği kararın Büyükşehir Belediye Meclisinde alınmasının uygun olacağı değerlendirildi. Enerji piyasası düzenleme kurumu tarafından verilen dağıtım lisansı kapsamında Şanlıurfa il sınırları içerisinde faaliyet gösteren AKSA Şanlıurfa Doğalgaz A.Ş.nin dağıtım bölgesine Hilvan ilçesinin dahil edilmesi,

Dağıtım bölgesinin genişletilmesi prosedürü çerçevesinde gerçekleştirilmesi gereken, aynı kanununun ilgili maddesinde belirtilen her türlü iş için Büyükşehir Belediyesi ve ilgili Hilvan Belediyesi ile müşterek hareket edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

hilvan’a doğalgazın ulaştırılması kesinleşti hilvan belediyesi tarafından ilçeye doğalgazın ulaştırılması epdk’nın istediği kararın büyükşehir belediye meclisinde aksa Şanlıurfa doğalgaz a.Ş.nin