Hilvan'da oy yakılmıştı! Aralarında AK Partili üyelerinde bulunduğu 7 kişi tutuklandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, Hilvan Sulh Ceza Mahkemesi'nce aralarında Ak Parti seçim kurulu üyesinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandığını ve bazılarının da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını duyurdu. Baro, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde DEM Parti Eşbakan adayı Serhan Paydaş, oyların çoğunluğu alarak seçimi kazandı. AK Parti’nin itirazları üzerine seçim iptal edildi.

Seçim sonrası oy sayım ve döküm işlemleri tamamlandıktan sonra Hilvan’da bulunan Gençlik Merkezinin adaylardan birinin bazı yakınları tarafından basılması ve oy torbalarının yaktığı iddiaları ortaya çıktı. İddialara ilişkin söz konusu görüntülerde paylaşıldı.

Şanlıurfa Barosu, sosyal medya hesabından söz konusu olaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Baro’dan yapılan açıklamada aralarında AKP seçim kurulu üyesinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandığını belirtti.

Aralarında AK Partili üyeler var

Baro’dan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri sonrası oy sayım ve döküm işlemleri tamamlandıktan sonra Hilvan’da bulunan Gençlik Merkezinin adaylardan birinin bazı yakınları tarafından basılması ve oy torbalarının yakılması nedeniyle; Hilvan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmıştır. Hilvan Sulh Ceza Mahkemesi’nce aralarında AKP seçim kurulu üyesinin de bulunduğu 7 kişi tutuklanmış diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. Şanlıurfa Barosu olarak hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Şanlıurfa Barosu ilvan Sulh Ceza Mahkemesi