Hilvan YEG, Tarımda Kadının Emeği Zirvesi'nde Hilvan'ın Yöresel Ürünlerini Tanıttı

TAKİP ET

6-8 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen "Tarımda Kadının Emeği Zirvesi"ne Hilvan Yerel Eylem Grubu (YEG) da katıldı. Zirveye Şanlıurfa'yı temsilen katılan Hilvan YEG, stant açarak Hilvan'a özgü yöresel ürünlerin tanıtımını yaptı.

Emine Erdoğan ve Hülya Koçyiğit Hilvan Standını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Türk sinemasının usta oyuncusu Hulya Koçyiğit, Hilvan YEG standını ziyaret ederek yöresel ürünler hakkında bilgi aldı.

Yöresel Ürünler Tanıtıldı

Hilvan YEG standında Urfa keten köyneği fıstığı, Hilvan bademi, Hasenik pekmezi, Hasenik pestili (bastık), Hasenik kesmesi (çekçek), Urfa isotu, Urfa nar ekşisi, Urfa sumak ekşisi gibi birçok yöresel ürün sergilendi.

Hilvan YEG Koordinatörü Yusuf Yavuz'dan Açıklama

Hilvan YEG Koordinatörü Yusuf Yavuz, zirveye katılımla ilgili şunları söyledi: “ Şanlıurfa’mızı ve Hilvan ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtımını yapmak için 6 ve 8 Mart tarihine kadar devam eden “Tarımda Kadının Emeği Zirvesi” programına katılım sağlamış bulunmaktayız. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı Beyefendinin vurguladığı gibi kırsalda kadın istihdamı, kırsal alanda kadın yatırımlarına yönelik destekler ve kadının kırsal ekonomik hayata katılımının ne kadar önemli olduğunu bir daha gördük. Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak yürüttüğümüz proje ve faaliyetlerde kadına her zaman pozitif ayrımcılık yapıyor, kadınlarımızı ön plana çıkarıyoruz. İnanıyorum ki tarımda kadının gücü artıkça sürdürülebilir tarım ve üretim modelleri daha da artacaktır. Kadınlarımıza Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak eğitimler ve makine ekipman desteğini geçen yıllarda yaptık ve vermeye devam edeceğiz. Hilvanlı kadınlarımız yeter ki üretmek istesin biz Hilvan YEG olarak her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu program kapsamında yanımızda olan Şanlıurfa TKDK il koordinatörlüğüne, program boyunca ürünlerimizin tanıtımında katkı sağlayan Hilvanlı genç kadın çiftçimiz olan Sayın Tansu Göktepeli hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Hilvanlı kadınlarımız ne kadar güçlü ise kurum olarak biz de o kadar güçlüyüz diyen Yusuf YAVUZ “Tarımda Kadının Emeği Zirvesi ” programında Şanlıurfa’yı ve Hilvan ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Hilvan YEG Tarımda Kadının Emeği Zirvesi