Hilvanlı Çiftçilere İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi

TAKİP ET

Hilvan Yerel Eylem Grubu, IPARD II programı ve LEADER yaklaşımı kapsamında tarımsal ürünlerin çeşitlendirilmesi amacıyla Hilvanlı çiftçilere sahada uygulamalı iyi tarım uygulamaları eğitimi verdi.

Verimli topraklara sahip olan Hilvan ilçesinde tarımın geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Hilvan Yerel Eylem Grubu, yeni bir eğitimle çiftçilerin bilinçlendirilmesine katkıda bulundu.

Eğitimde, doğaya ve çevreye zarar vermeden üretim teknikleri öğretilen çiftçilere, İyi Tarım Uygulamaları'nın önemi anlatıldı.

Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz, "İyi Tarım Uygulamaları, tarımın kendisidir. Bu uygulamalar entegre ürün yönetimi prensiplerinde, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek şekilde tatbik edilmesi gerekmektedir." dedi.

Yavuz, İyi Tarım Uygulamaları ile üretim yaparken çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden doğal kaynakların korunarak, sürdürülebilirliğin ve güvenilir ürün arzının sağlanmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Kırsal kalkınmanın yerelde yaşayan insanlarda başlayacağının bilincinde olduklarını belirten Yavuz, eğitimlere ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Eğitimde, doğal dengenin bozulmasının önüne geçilmesi ve besin zinciri yoluyla insanlara geçen kimyasalların minimum seviyeye indirilmesi de amaçlanıyor.

Eğitime katkı veren Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Hilvan Tarım İlçe Orman Müdürü Salih Karataş ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar'a teşekkür edildi.

Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy Şanlıurfa