Hırsızların bu kez hedefi fıstık oldu

TAKİP ET

Fıstık sezonunun başlamasıyla birlikte Şanlıurfa'da hırsızların ilk hedefi fıstık oldu. Son günlerde fıstık çalan hırsızların sayısı da arttı.

Önemli bir gelir kaynağı olan fıstık sezonu başladı. Şanlıurfa'da bu yıl rekoltenin az olmasıyla değeri daha fazla artan fıstıkların olgunlaşması hırsızları da artırdı. Birçok çiftçi fıstıklarını hırsızlardan korumak için erken hasat ederken, ürününü hasat etmeyen bölgelerde ise hırsızlık olayları devam ediyor.



Özellikle yaz aylarında kurutmalık biber, yapılan salça ya da kurutulan sebzeler sürekli hırsızların hedefi olurken, bu yıl rekoltenin düşük olmasıyla değeri daha da yükselen fıstıklar hırsızların ilk hedefi oldu. Gece saatlerinde bağlara dadanarak ağaçlardan fıstık toplayan hırsızlar, çiftçilerin de korkulu rüyası haline geldi. Fıstık hırsızlığına tepki gösteren çiftçiler, bu tür olayların yaşanmaması için erken hasat etmek zorunda kalıyor.



Bahçeye dadanan hırsızlar 500 kilogram fıstık çaldı

Birecik ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde de bahçeye dadanan hırsızlar, ortalama 500 kilogram fıstık çaldı. Fıstığı çalınan çiftçinin durumu Jandarmaya bildirmesi üzerine jandarma ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

 

hırsızların bu kez hedefi fıstık oldu bahçeye dadanan hırsızlar 500 kilogram fıstık çaldı Önemli bir gelir kaynağı olan fıstık sezonu başladı birçok çiftçi fıstıklarını hırsızlardan korumak için erken hasat ederken