Hırsızlık bahane, duvar örmek şahane

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bulunan Şanlıurfa Şutim Şire Pazarında bahçelik alanlar ve bazı yollara usulsüz bir şekilde duvarların yapıldığı iddia edildi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan Şire Pazarı ile ilgili çarpıcı iddialar kafaları karıştırdı. Daha önce düzenli bir şekilde yapıların bittiği pazar yerinde bulunan yeşil alanlara usulsüz bir şekilde yeni yapıların dikildiği iddiaları, gözleri Büyükşehir Belediyesine çevirdi.



Şire pazarında bahçelik alanlar kime peşkeş çekiliyor?

Söz konusu yapılara tepki gösteren pazar esnafı, bu alanların kime peşkeş çekildiğini bilmediklerini ancak tek bildiklerinin hırsızlara karşı önlem alınması olduğunu söylediler. Her ne kadar pazarın güvenliği için duvarların yapıldığı iddia edilse de bazı alanlarda bu duvarların dükkanlara dönüşmesi de kafaları karıştırıyor. Öte yandan Şire Pazarında yapılan yeşil alanlar yok edilerek, beton alana dönüşüyor.



'Önce duvar örüyorlar sonra dükkan yapıyorlar'

Pazar esnafı söz konusu yapılar ile ilgili yaptığı açıklamalarda, "Projede buralar bahçe ya da yol olarak görünüyor. Ancak belediye yetkilileri tarafından bu alanlara duvar örülüyor. Duvar örüldükten sonra buralar dükkana çevriliyor. Bu alanlar resmen birilerine peşkeş çekiliyor." diye konuştular.