Hırsızlık süsü vererek silah satmaya çalıştılar! 2 gözaltı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde kendi evinde hırsızlık süsü vererek silahları arkadaşına verdiği iddia edilen kişi ile beraber gözaltına alındı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliğince yapılan çalışmada,Haliliye İlçesi Sırrın Mahallesinde meydana gelen evden hırsızlık olayı ile ilgili müşteki M.A.Y isimli şahıs emniyete gidip ifade verdi.

Emniyette çelişkili beyanlarda bulunan müşteki M.A.Y  ile ilgili geniş çaplı ve titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda bahse konu ikamette hırsızlık olayının meydana gelmediği, M.A.Y isimli şahsın kendi evinde hırsızlık süsü vererek çalındığını iddia ettiği ziynet eşyaları ile birlikte evinde bulunan farklı markalarda 5 adet tabancayı arkadaşı R.D isimli şahsa satması amacıyla verdiği, bu amaçla silah ticareti yaparak kazanç sağlamaya çalıştığı anlaşıldı.

Bu kapsamda yapılan operasyon neticesinde şüpheli R.D isimli şahıs çalıntı olduğu iddia edilen 5 adet tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan 2 şüpheli şahsa silah ticareti yapmak ve Suç Uydurma Suçlarından soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa Haliliye