Hızlı tren Urfa'ya gelecek mi?

TAKİP ET

Gaziantep-Şanlıurfa arası yapılacak yüksek hızlı tren projesinde ÇED raporu için yapılan bilgilendirme toplantısında raporun yılsonunda tamamlanması hedefleniyor. Ancak Şanlıurfa'nın Mersin – Adana – Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren projesi yer almaması kentte vatandaşların ve muhalefetin tepkisine neden oldu. Muhalefet ÇED raporu ile Urfalıların oyaladıklarını vurguladı.

Şanlıurfa’nın gündeminde bugünlerde yüksek hızlı tren projesi var. Mersin – Adana – Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren projesine Şanlıurfa’nın dahil edilmemesi vatandaşın tepkisine neden olurken muhalefet tarafı ise vatandaşın oyaladıklarını söyledi. HDP Milletvekili Ayşe Sürücü konuyla ilgili soru önergesi verirken Urfalı Milletvekili Mahmut Tanal ise Şehir hastanesinde olduğu gibi Şanlıurfa’nın bu konuda oyaladıklarını belirtti.

 

Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız katıldığı televizyon programında Urfalıların bu yalanlara inanmayacağını ve hızlı trenin Urfa’ya geleceğini kaydetti.

 

“Hızlı tren Şanlıurfa’mıza gelecek”

TV programında konuşan Yıldız, şunları kaydetti, “Hızlı tren hattı Şanlıurfa’mıza gelecek. Önce Gaziantep’e gelecek, sonrada Şanlıurfa’mıza gelecek.  Urfa’dan da Mardin’e devam edecek. Proje şuan yüzde 60'da, sosyal medyadaki algılara ve yalan yanlış haberlere inanmayın. Sosyal medyada ve bazı medya organlarında asılsız bir haberi servis ederek milletimizi ak Parti’den yalanla koparmak istiyorlar. Aziz milletimiz bu tür yalan haberlere inanmaz biliniz.” dedi.

 

“İstanbul’dan Mardin’e kadar devam edecek”

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr Halil Özşavlı hızlı tren projesinde Şanlıurfa’nın kapsam dışında bırakılmadığını 1.etap çalışmaları tamamlandıktan sonra 2.etap çalışmalarına başlanacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

 

İşte Özşavlı’nın hızlı tren paylaşımları: “Hızlı tren projesi Türkiye’nin en batısı İstanbul’dan başlayıp Mardin’e kadar devam edecek önemli bir projedir. İstanbul’dan trene binen bir vatandaşımız Mardin’e kadar gidebilecektir. İhalesine çıkılan proje devam eden çalışmaların bir devamı olan 1. Etap Mersin-Adana-Osmani-Gaziantep güzergahıdır. Buradaki hızlı tren çalışmaları bitmeden 2. Etap olan Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır çalışmalarının başlaması işin doğasına aykırıdır. Şuan itibari ile 2. Etapta 119 km olan Gaziantep-Şanlıurfa Hızlı Demiryolu hattında, sondaj çalışmaları tamamlanmış olup projelendirme çalışmalarının %55’i, 181 km olan Şanlıurfa-Mardin Hızlı Demiryolu hattının ise projelendirme çalışmalarında işin %40’ı bitirilmiştir. Hızlı tren projesinin Şanlıurfa ilimiz içindeki güzergahı üzerinde her ilçeye uğraması ve burada istasyon kurulması konusunda taleplerimizi TCDD Genel Müdürlüğüne illettik, takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Tanal: Şanlıurfalıları oyalıyorlar

CHP’li vekil Mahmut Tanal, memleketi Şanlıurfa’nın son ihalesi yapılan hızlı tren projesinden de çıkarıldığını aktararak, “Mersin – Adana – Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren projesinde ihale tamamlandı.

 

2023’te bitirilmesi planlanan projede Şanlıurfa yer almadı. Projenin Şanlıurfa ayağı, Şehir Hastanesi gibi yılan hikayesine döndü. Tertiplenen ÇED toplantılarıyla yıllardır Şanlıurfalıları oyalıyorlar. Yükselen tepkileri azaltma amaçlı dün yine bir toplantı yapıldı. Ama netice yok! Oyalamaya devam… Hızlı tren Gaziantep’e kadar gelecek ama Şanlıurfa’ya uğramayacak. Gaziantep’e gelen hat, Şanlıurfa’ya kadar uzatılabilirdi. AKP’li siyasetçiler, iktidar temsilcileri, resmen Şanlıurfalıları kandırdılar. Gerekli görüşmeleri yaptıklarını, hızlı trenin Gaziantep’le birlikte Şanlıurfa’ya da getirileceğini, projenin hazırlandığını söylemişlerdi. Yalan oldu! Çıkıp ‘hızlı tren için sözümüzü tutamadık” diyerek özür dilesinler” ifadelerini kullandı.

 

ÇED raporu yılsonunda tamamlanacak

Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep - Şanlıurfa arasında yapılacak demiryolu projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi projesi kapsamında halkın da katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Hızlı tren projesinde ÇED raporu toplantısında raporun yılsonunda tamamlanması hedefleniyor.

 

Şanlıurfa merkezde özel bir mekânda yapılan ÇED raporu bilgilendirme toplantısına Çevre ve şehircilik Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü  adına Zehra Güliz Has, Devlet Demir Yolları adına Çevre mühendisi A. Cenk Peker ve ÇED Raporunu hazırlayan firma adına ise MGS Proje Firmasından İbrahim Akdoğan katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan İbrahim Akdoğan proje kapsamında atık sular, atık yağlar, evsel nitelikli katı atıklar, ambalaj atıkları, tehlikeli atıklar ve gürültü, gibi çevresel sorunların oluşabileceğini, ancak bu etkenlerin çevreye zarar verilmeden yerel yönetimler ile koordineli şekilde çalışarak çözüleceğini söyledi.

 

“Rapor alınmadan ihaleye çıkılamaz”

Çevre ve şehircilik Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü adına söz alan Zehra Güliz Has ise projenin devam ettiğini söyleyerek; ‘’ Halk katılım toplantısı yapmamızdaki amaç halkı süreç hakkında bilgilendirmektir. Yönetmenlik gereği öncelikli olarak proje için ÇED Raporu alınması gerekiyor. Söz konusu rapor içinde süreç devam ediyor. Bilindiği üzere rapor alınmadan ihaleye çıkılamaz. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

Proje firması güzergâh üzerine çalışıyor

Ankara’dan gelerek toplantıya dahil olan Devlet Demir Yolları Etüt Dairesi personeli Çevre Mühendisi A. Cenk Peker en çok merak edilen konulara açıklık getirdi. Projenin devam ettiğini söyleyen Peker’’ Demir yolları şu an etüt proje ihalesine çıktı, proje firması güzergâh üzerine çalışıyor diğer yandan ÇED Firması da ÇED raporunu hazırlıyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra, ÇED olumlu raporu alındıktan sonra yapım ihalesi için yatırıma alınırsa yapım ihalesine çıkılacak. Sonuç olarak proje hazırlanmaya devam ediyor, çevresel etki değerlendirme süreci takip ediliyor, bunlar tamamlandığında yatırım öngörülmesi halinde, siyasiler uygun görürse yapım ihalesine çıkılacaktır.’’ dedi.

 

Pandemi döneminde ciddi bir yavaşlama oldu

Kent genelinde merak edilen bir konu olan projenin ne zaman biteceği konusunda gazetemiz muhabirinin sorusuna yanıt veren mühendis Cenk Peker ‘’Bazen süreçler aksayabiliyor, malum pandemi döneminde ciddi bir yavaşlama oldu. Projede baya yol aldık, elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Yapım ihalesine çıkılması için yatırım programına alınması gerekiyor, orda da söz iktidarın takdirindedir. Şu an projenin yüzde yetmiş beşi hazır durumdadır.’’ dedi. Aynı konuda söz olan ÇED firması temsilcisi ‘’ biz firma olarak yılsonuna kadar raporumuzu teslim etmeyi hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

gaziantep-Şanlıurfa arası yapılacak yüksek hızlı tren Çed raporu mersin – adana – osmaniye - gaziantep hızlı tren projesi