Hizmetin olmadığını söyleyen vatandaşlar Başkan Ekinci'ye ateş püskürdü

TAKİP ET

Her hafta farklı bir ilçenin sorununa değinen Urfa Değişim Gazetesi ekibinin rotası bu kez Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Viranşehir ilçesi oldu. Viranşehir ilçesinin sorunlarına sitem eden vatandaşlar Belediye Başkanı Salih Ekinci'yi göreve davet etti. Yaz aylarında tozdan, kış aylarında çamurdan geçilmeyen Viranşehir ilçesi adeta viran olmuş kenti andırıyor. Seçimden seçime Belediye Başkanını gördüklerini belirten vatandaşlar bu sene kimseye oy yok diyerek isyan etti. 

Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olan Viranşehir’de yerel yönetimler tarafından yapılmayan hizmetler ilçe halkını bıktırma noktasına getirdi. İlçede çukur olan yollar, su problemi, altyapı ve işsizlik gibi sorunlardan dolayı vatandaş bezme noktasına geldi. Belediyeden yeteri kadar hizmet alamadıklarını belirten vatandaşlar mevcut Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye çağrıda bulundu. 


Mevsimlik tarım göçünün en yaygın olduğu ilçe olan Viranşehir’de torpille işe yerleştirme olaylarının yaygın olduğunu iddia eden vatandaşlar, bu yanlışların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. 


Sürekli Ankara’daki hediyeleşmelerle gündeme gelen Belediye Başkanı Ekinci vatandaşın hedefi olmaya devam ediyor. Belediye Başkanı ve milletvekillerinin yüzlerini sadece seçimden seçime gördüklerini aktaran ilçe halkı “Bundan sonra kimseye güvenmiyoruz. Kimse artık Viranşehir’de sandık indirmesin. Viranşehir’in her taşı sorun kokuyor” diyerek isyan bayraklarını çekti. 
BİR YANDAN HAYAT PAHALILIĞI BİR YANDAN VİRANŞEHİR’İN SORUNLARI BELİMİZİ BÜKTÜ
Bir yandan ekonomik hayat pahalılığı öte yandan Viranşehir’deki sorunlarla boğuştuğunu belirten Hıdır Güven şu ifadelere yer verdi “Viranşehir'de hizmete dair bir şey yok, bu memleketin hali ne olacak. Her tarafı görüyorsunuz her taraf pislik içerisinde yollarımız köstebek yuvasına dönmüş. İstersen 10 yerel seçim gelsin biz bundan sonra oyumuzu kimseye vermiyoruz. Biz kime oy verdiysek en büyük kazığı ondan yedik o yüzden bize artık kimseye güvenip oy vermiyoruz. Bizler zaten ekonomik hayat bağlılığı ile mücadele ediyoruz bir yandan da ilçedeki sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.


VİRANŞEHİR’DE HİZMETE HASRET KALDIK
Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Güven “Ben ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Eşim vefat ettiği için iki çocuğumla birlikte kalıyorum kış aylarında kâğıt topluyorum, yaz aylarında da ayakkabı boyayarak geçimimi sağlıyorum. Buraya gelen milletvekillerine defalarca kez sitem ettik hizmet yapılmıyor diye fakat onlar da bir şey yapmadı. Bu ilçede rahatlıkla sorunlarımızı dile getiremiyoruz. Geçtiğimiz günlerde sorunu dile getirdiğimde biliyorsunuz bir de aşiret bölgesi aşiretler üstüme çullanıp beni döveceklerdi. Konuşun, konuşmaktan korkmayın olmayanı söyleyin fakat insanlar korktuğu için gerçekleri söyleyemiyorlar. Biz kaç senedir artık hizmete hasret kaldık. Viranşehir'de vatandaşları işe alacağız diye kandırıp ortada bırakıyorlar” şeklinde konuştu.

 
BELEDİYE BAŞKANIMIZI HEDİYELEŞME FOTOĞRAFLARINDA GÖREBİLİYORUZ
Belediye Başkanını seçimden seçime ve Ankara’daki ziyaretlerinde götürdüğü hediyeleşmelerle birlikte sadece sosyal medyadan takip edebildiğini ileri süren Mustafa Çilgöz "Oy zamanı geldi mi dibimizden ayrılmıyorlar. Son 15-20 gün kala milletin içine karışarak milleti kandırarak oylarını alıyorlar sonra da seçimden seçime görüyoruz. Memleketin haline bakın burada sadece bir sorun yok Viranşehir’in her taşının altında bir sorun var. Böyle mahallelere gidin yani haşa o yollardan köpek bile geçmez. Viranşehir'de doğru düzgün yolumuz yok, su sıkıntımız var, elektrik problemimiz var. 21. yüzyıldayız köstebek yollarında gidip geliyoruz. Ağaçlı bölgelerimiz yok güneşin altında oturup çay içiyoruz belediyede anca milleti kandırırsın. Belediye başkanlarının halkın içine karıştığı yok esnafın sorunlarını dinlediği yok ancak seçim zamanı milleti kandırmaya baksınlar. Bizim Belediye Başkanımız anca Ankara’ya hediye taşısın. Ankara’ya hediyeler taşısınlar. Kimin malını götürüp hediye ediyorsun. Evet, dünyada bir pahalılık var fakat zabıtalar tarafından yapılmayan hiçbir denetim neticesinde Viranşehir'de her şey ateş pahası, insan bir çıkıp esnafı denetlemez mi, etiket kontrolü yapmaz mı ama bunlarda o adet yok. Artık yeter gelen bizi kandırıyor giden bizi kandırıyor hizmete dair bir şey yok” diyerek isyan etti. 

İŞKUR’A BİLE HİLE KARIŞTIRARAK YANDAŞLARINI ALIYORLAR
21 Yıldan beridir AK Partili olduğunu söyleyen Hüseyin İslam yapılmayan hizmet ve olmayan iş imkânlarına sitem ederek "21 yıldır Ben Ak partiliyim. Viranşehir'de tüm zenginler işe alındı fakat fakir fukaraya hiç iş verilmedi. En basitinden bir İŞKUR var o İŞKUR'a bile hile torpil karıştırarak kendi yakınlarını işe aldılar. Kimse burada korkudan sandık görevlisi olmazken ben sandık görevlisi oldum. Kaç seneden beridir AK Parti'nin içerisinde olmama rağmen hala işsizim 11 çocuğum var o 11 çocukla mevsimlik tarım işine gidip gelerek kendimize bakıyoruz. Vallahi durumumuz gerçekten perişanlık. Viranşehir'de gerçekten her şey çok kötü yollarımızdan tutun, suyumuza, alt yapımıza, üst yapımıza belediyelerde işe alımları her şeyde sorun ve sıkıntı var. Bu yeni belediye başkanı sıfır, ben bu belediye başkanını hiç kabul etmiyorum. Belediye Başkanı bir gün olsun esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlemiyor halkın içine karışmıyor. Biz her Allah'ın günü burada oturuyoruz insan bir gün yanlışlıkla bile bu yoldan geçmez mi? Biz belediye başkanına hasret kaldık.  Bizler belediye başkanımızı seçimden seçime ve sadece sosyal medyada paylaştığı fotoğraflardan görüyoruz” ifadelerini kullandı.