HRÜ organik ürünlerini fuara taşıdı

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından yetiştirilen organik ürünleri Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı'nda sergiledi.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, üniversite okumanın yanı sıra tarım ürünlerini de yetiştirerek üretimde aktif rol oynuyor. Özellikle organik ürünleri yetiştirmede ön planda duran Harran Üniversitesi'nin tarım arazisinde yetiştirilen ürünler Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı'nda da sergilendi.

 

Burada ziyaretçilerini bekleyen organik ürünler ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Özlem Durgun, "Biz üniversitemizin kendi organik ürünlerini tanıtıyoruz. Narları, armutları kendi bahçemizde yetiştiriyoruz. Yine üniversitemizin bahçesinde yetiştirdiğimiz zeytinleri hasat ederek zeytinyağını ürettik. Yetiştirdiğimiz üzümleri kesme yaptık. Kuru üzümümüz, kuru incirimiz bulunuyor. Bu ürünleri yetiştirirken, yakın köylerdeki çiftçilerle diyaloga geçerek ürünleri onlardan da alıyoruz." dedi.  

 

Öğrencilerimiz hem üniversite okuyor, hem de üretim yapıyor

Organik ürünlerin öğrenciler tarafından yetiştirildiğini belirten Durgun, "Üniversitemizin en önemli özelliği, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bu ürünleri yetiştirmesidir. Yani öğrenciler hem üniversiteyi okuyor, hem de tarlada, bahçede aktif bir rol üstlenerek üretim yapabiliyor. Burada en önemli amacımız, bu ürünleri insanlara duyurmak ve onları organik ürünlere teşvik etmektir. Bu ürünlerimizle üniversitemizi Türkiye genelinde daha fazla tanıtarak nasıl aktif olduğunu göstermeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.  



Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim



harran Üniversitesi ziraat fakültesi göbeklitepe kültürel miras ve turizm fuarı organik ürünler Şanlıurfa haberler son dakika