HRÜ, üretim için kolları sıvadı

TAKİP ET

Harran Üniversitesi yüksek nitelikli sanal gerçeklik gözlüğünü üretecek. Kendi ismiyle bu gözlüklerde markalaştırma kararı alan üniversitede üretim için laboratuar açıldı.

Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Projeleri kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Fred Barış Ernst koordinatörlüğünde başlatılan proje ile kurulan sanal gerçeklik laboratuarı ekibinde Dr. Öğr. Üyesi Dursun Akaslan, Prof. Dr. Murat Kısa, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özen, Doç. Dr. Gencay Sarıışık, Prof. Dr. Saffet Erdoğan, Öğr. M. Vehbi Balak ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Karacabey yer alıyor.







Daha ekonomik, daha nitelikli

Sanal Gerçeklik ekibi, laboratuarda sanal gerçeklik gözlüğünün tasarımını, modelleme ve görüntüleme yazılımları kullanarak gerçekleştirecek. Projenin son adımı, daha ekonomik ve daha nitelikli olarak üretilen Harran marka sanal gerçeklik gözlüğünün kullanıma sunulması olacak. Sanal gerçeklik gözlükleri başta eğitim ve sağlık olmak üzere oyun teknolojileri, spor ve inşaat gibi birçok alanda kullanılıyor.



 

hrÜ üretim için kolları sıvadı harran Üniversitesi yüksek nitelikli sanal gerçeklik gözlüğü bilimsel araştırmaları projeleri kapsamında