Hurdacılar belediye önünde isyan etti

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hurdacılar, yerlerinin değişmesine tepki göstermek amacıyla belediye önünde oturma eylemi yaptı. Grupla konuşan Başkan Beyazgül, 'Herkesin dükkanını açacağız, herkes dükkanına gitsin. Zabıta ekipleri gelip, mühürleri kıracak" dedi.

Yerlerinin değişmesine tepki gösteren hurdacılar Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Hurdacılarından iddiasına göre, kendilerine uyarı gelmeden dükkanlarının mühürlendiğini ve yeni yerin uzak olduğunu kaydettiler.

Kalabalık bir grup halinde belediye önünde önce slogan atarak eyleme başlayan hurdacılar Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşmek istediklerini aktardılar. Kalabalık grup dışarıda önce Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca ve Genel Sekreter Mahmut Kırıkçı bir görüşme yaptıktan sonra ise Belediye Başkanı Beyazgül ile odasında bir görüşme gerçekleştirdi.

“Herkesin dükkanını açacağız”
Şanlıurfa Belediyesi önünde eylem yapan hurdacılar ile görüşen Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Herkesin dükkanını açacağız, herkes dükkanına gitsin. Zabıta ekipleri gelip, mühürleri kıracak" dedi.

Kalabalığa sık sık sosyal mesafe uyarısı yapıldı
Dışarıda bekleyen kalabalık ise polisin maske ve sosyal mesafe uyarılarından sonra oturma eylemine başladı. Dışarıda bekleyen kalabalığın sosyal mesafe kurallarına uymadığı görüldü.

Çek çekçi 50 km götürebilir mi?
Kalabalık arasından konuşan esnaflar, yeni yerin 50 km uzaklıkta olduğunu ve çek çekçinin oraya götüremeyeceğini söyledi. Pandemi ve kriz nedeniyle bu işlerin daha sonraya ertelenmesine gerektiğini ifade ettiler.



“Devlet sorun üretmez, çözüm üretir”
Hurdacı esnaflarından Yusuf Celvan yaptığı konuşmada, “ 2 gün mühlet veriyorlar, burayı taşımazsanız mühür vururuz diyorlar. Herkesin borcu var 3 günde olacak iş mi bu? Devlet sorun üretmez, çözüm üretir. 1-2 yıl mühlet verilmesi gerekiyor. Şubeler kurulacak denildi ama onlarda kurulmadı. Sorun çözülmezse daha organize eylemler olabilir” dedi.



“Yasak olursa esnaf sokak arasına taşınır”
“Eğer yasaklar devam ederse hurdacılar mahalle ve sokak aralarına taşınacak. Bu durumda evinde biriktirecek. Bu durum vatandaşları daha çok rahatsız eder. Bu iş en az 20 bin civarı kişiyi ilgilendiriyor. Bu iki günde olacak iş mi?” diyen Mehmet Celvan ise tepki gösterdi.



“Hep birlikte sorunu çözeceğiz”
Hurdacı esnafı ile odasında görüşme yapan Belediye Başkanı Beyazgül dışarıda yaptığı açıklamada, sorunları ortak akılla çözeceklerini söyleyerek, “Ortak bir çalışma yaparak hem sizin için hem halkımız için doğru bir karar için bir araya gelerek almamız gerekiyor. Toplumun vicdanın en derininde sizler varsınız. Çünkü bir insan kış soğuğunda bir çekçeği sürdüğünde yağmurda, soğukta gördüğü zaman ilk olarak ben ne yapabilirim. Nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyor. Çalıştığınız ortamların çok iyi olmadığını biliyorum. O insanların ekmeğini hangi şartlarda kazandığını biliyorum. Ekmeğini aslanının ağzından alıyorlar diyorlar ya bu iş onlardan daha zordur. Bu şehirde beraber yaşıyoruz. Her şeyin en güzelini birlikte yapacağımıza inanıyoruz. Yeter ki gönüller bir olsun.  Yeter ki aklıselim hareket edelim. Allah yardımcınız olsun.  Söylediklerinizi dikkate alacağız.” dedi.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim