Husumet tatlıya bağlandı! Urfalı siyasiler katıldı

TAKİP ET

2 yıl önce Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde gerçekleşen ölümlü olay nedeniyle aralarında husumet başlayan Irmak ve Yeşil aileleri, HÜDA PAR'ın ve bölgedeki kanaat önderlerinin arabuluculuğuyla sonucu barıştı.

2 yıl önce Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Gömmetaş (Sirm) köyünden Irmak ailesi ve Topraktaş (Hecitek) köyünde Yeşil ailesi arasında çıkan husumette 1 kişinin hayatını kaybetmiş ve 3 kişi de yaralanmıştı.

HÜDA PAR Hilvan İlçe Uzlaşı Komisyonu ile kanaat önderleri Halil Cidal, Cafer Çubuk, İzzet Çubuk ve Ahmet Sankur'un araya girmesiyle husumetin son bulması için yapılan görüşmelerde barış için anlaşmaya varıldı.

Husumetin son bulması için barış programı düzenlendi. Barış programına HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve taraflar katıldı.

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Kerbela Şanlı, İslam'da kan davasının yerinin olmadığına ve İslam kardeşliğine ilişkin yapılan konuşma yaptı.

Düzenlenen barış merasiminin ve barış yemeğinin ardından tarafların tekbir ve salavatlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçmeleri ile son buldu.

Diyarbakır HÜDA PAR Kayapınar ilçesi