Husumet tatlıya bağlandı

TAKİP ET

Şanlıurfa merkezde 6 ay önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle 5 kişinin yaralandığı kavgada, tarafların bir araya getirilmesiyle husumet son buldu.

6 ay önce Gergerli ve Atçı aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan husumet Bucak aşiretinin ileri geleni Ahmet Ersin Bucak’ın araya girmesiyle taraflar arasındaki husumet barış ile sonuçlandı.

Gergerli ve Atçı aileleri pandemi kuralları çerçevesinde aynı sofrada buluşarak husumet sona erdi. İki aile arasında husumetin devam etmesi üzerine Bucak aşiretinin ileri geleni Ahmet Ersin Bucak, ailelerin yeniden barışması için devreye girdi. Barışa ikna olan aileler için bir restoranda barış yemeği verildi. Koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen barış yemeğinde okunan duanın ardından aile bireyleri karşılıklı oturup barış yemeğini  yedikten sonra yöreye özgü kebab yiyerek barıştılar.


Ailelerin bir araya gelerek barışmalarından dolayı memnun olduğunu dile getiren Ahmet Ersin Bucak, “Yaşanan tatsız olayları unutarak bundan böyle barış içinde yaşamalarını temenni ediyorum. Her iki tarafa da göstermiş oldukları iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Barış töreni programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise Atçı ve Gergerli ailesi arasındaki husumetin son bulduğu için her iki aileye teşekkür etti.