Hz. Yakup Kuyusu ziyaretçilere açıldı

TAKİP ET

Harran Belediyesi inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Hz. Yakup Kuyusunda yapılan peyzaj, çevre düzenleme ve ihate duvarı çalışmalarını tamamlayarak, Harranlı vatandaşların ve ziyaretçilerin hizmetine açtı.

Göreve geldiği günden itibaren ilçe merkezinde eksikleri tespit edip, çalışmaları hızlı bir şekilde başlatan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, özellikle ilçe merkezinde bulunan başta şeyh Hayati Harran-i cami ve türbesi, İmambakır türbesi ve Hz. Yakup kuyusunda peyzaj, çevre düzenleme hizmeti başta olmak üzere bütün eksiklerin giderilmesi için talimat vermişti.

 İnanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ve ziyaretçilerin uğrak yeri olan Hz. Yakup Kuyusunda yapılan çalışmalar tamamlanarak ziyaretçilere açıldı.

"Doğru kullanılmayan her şey zamanla bozulmaya, kirlenmeye, eskimeye ve yavaş yavaş yok olmaya mahkûmdur. Gelecek nesillerimize, manevî değerlerimizi koruyarak ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak öncelikli görevlerimizdendir" diyen Başkan Özyavuz; "İlçemiz genelinde temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında inanç turizmine değer katan şeyh Hayati Harran-i cami ve türbesi, İmambakır türbesi ve Hz. Yakup kuyusunda peyzaj, çevre düzenleme çalışmaları başta olmak üzere bütün manevi değerlerimizin korunması ve eksiklerin giderilmesi için yoğun bir mesai harcadık. Cenab-ı Allah’ın izniyle bugünde ihate duvarını, peyzaj ve çevre düzenlemesini tamamladığımız Hz. Yakup kuyusundayız. Burayı anlam ve önemine yakışır hale getirip ziyaretçilere açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Harranlı hemşehrilerime ve ziyaretçilerine hayırlı olsun."

Harran Belediyesi Hz. Yakup Kuyusu