İdlib'e insani yardım

TAKİP ET

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan 170 insanın donarak öldüğü İdlib'deki mazlumlara 3 tır insani yardım gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşları hayırsever ile sivil toplum örgütlerince temin edilen ve içerisinde, çadır, temizlik malzemesi, kıyafet, çocuk maması ve gıda maddeleri bulunan yardım malzemelerini taşıyan tırlar İdlib’deki mazlumlara gönderilmek Yenice Mahallesi'ndeki lojistik merkezinden uğurlandı.

 

İnsani Yardım Platformu başkanı Osman Gerem, “Zulümden, saldırılardan, katliamdan ve açlıktan kaçarak Türkiye sınırına doğru gelip dağa taşa sığınan şuana kadar 170 insanın donarak olduğu o coğrafyada o bölgeye insani yardım gönderiyoruz. İdlib’e bugün vefa borcumuzu ödüyoruz. On binlerce İdlibli Çanakkale’de şehir düştü. O imanla o inançla gelen İdliblilerin torunları mağdur mazlum durumda. Bizlerde onlara sahip çıkıyoruz. Özellikle Urfalılar bu noktada yüzümüzü yarım için uzatılan elli geri çevirmeyerek destek veriyorlar” dedi.

 

Haliliye Belediye başkanı Mehmet Canpolat:” Dünya sessiz kalsada Suriye’ye bizler Türkiye cumhuriyetin yaşayan vatandaşlar olarak Osmanlı geleneğinden gelen İslam nuru ile yoğrulmuş bu toprağın bu coğrafyanın çocukları Müslüman kardeşlerimizin sesini duymamazlık veyahut kapılarımızı kapatmamız gibi bir olumsuzluk içerisine girmeyiz. Başta Reisi Cumhurumuz olmak üzere sessizlerin zülüm gören kardeşlerimizin sesleri nefesleri onlara yardım eden el uzatan insan olarak haykırışıma devam edecek. Peygamberler şehrinin hayırsever desteği ile sivil toplum platformunda kardeşlerimiz gayret içerisindeler fisebilillah inancı ile çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Urfa Değişim

haliliye belediye başkanı mehmet canpolat İnsani yardım platformu başkanı osman gerem İnsani yardım idlib