İftar sofralarının vazgeçilmez tadı hurma

TAKİP ET

Şifa kaynağı hurma iftar sofralarındaki yerini aldı. Şanlıurfa'da iftar ve sahurda sofraların vazgeçilmezi olan hurma, Ramazan'ın gelmesiyle tezgâhlarda yerini aldı. Hurmanın kilogram fiyatı ise 15 ile 75 lira arasında değişiyor.

Bereket ayı Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti hurma sofralarda. Ramazan'ın gelmesiyle onlarca çeşit hurma tezgahlarda yerini aldı. Hurma sezonunun başladığını belirten esnaf Ahmet Küçük, “Ramazanın gelmesiyle hurma sezonumuz açılmıştır. İnsanlar iftarlarını hurmayla açıyor. Orucu hurmayla açmak sünnettir. Hurma fiyatlarımız 15 liradan başlayıp 75 liraya kadar çıkıyor. Hurmalarımız çeşitleri, İran hurması, Medine hurması, Kudüs hurması gibi hurma çeşitlerimiz mevcuttur. Hurma Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Hurma fiyatlarımız geçmiş yıla göre artış olsa da vatandaşlar yine de hurmaya talep ediyorlar. Ramazan hemen hemen her sofrada yer alıyor. Şanlıurfa halkının her zaman hurmaya talebi vardır. Hac ve Umre aylarının da başlamasıyla sürekli hurma talebi oluyor” dedi.

Vatandaşlardan İsmail Altıgöz ise Ramazan ayının çok güzel geçtiğini belirterek, hurma fiyatlarının uygun olduğunu ifade etti.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati hurma iftar sofrası ramazan ayı