İftara 2 saat kala tepsi pişirilmeyecek

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ramazan ayı için yeni kararlar alındı. Bu kapsamda Şanlıurfa'da, iftara son 2 saat kala tepsi pişirmek yasak olacak. Ramazan davulcuları ise vatandaşlardan bahşiş toplayamayacak.

Koronavirüs nedeniyle Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından ramazan ayı için yeni kararlar uygulamaya geçildi. Bu kapsamda Şanlıurfalıların en önemli lezzetlerinden biri olan fırında tepsi pişirmeye de kısıtlama getirildi. Alınan kararlar ile iftara son iki saat kala vatandaşlar tepsilerini pişirmek için fırına göndermek yasak olacak.

 

Davulcular bahşiş toplayamayacak

Ramazan ayının asırlardır süren geleneği olan ramazan davulcusunun bahşiş toplamasına da kısıtlama getirildi. Koronavirüsün yayılmasının önüne geçmek için ramazan davulcuları bu yıl vatandaşlardan bahşiş toplayamayacak. Davulcuların bahşişi yerel yönetim birimlerinden karşılanacak.



Urfa Değişim

İftara 2 saat kala tepsi pişirilmeyecek koronavirüs tedbirleri kapsamında ramazan ayı için yeni kararlar alındı ramazan davulcuları ise vatandaşlardan bahşiş toplayamayacak