İftardan Sahura Balıklıgöl Yasak 

TAKİP ET

İftardan sahura kadar Balıklıgöl ve Tarihi Hanlar bölgesi geçişi olarak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bazı caddeler de ise kontrollü giriş çıkış sağlanacak.

Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Koronavrüs tedbirleri kapsamında Ramazan Ayında İftardan sahura kadar balıklıgöl ve tarihi hanlar bölgesi yoğunluğun oluşması amacıyla İnsan ve araç trafiğine kapatıldı.

İftar sonrası oluşabilecek yoğun insan trafiğinin azaltılması, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla, Balıklıgöl Platosu ve Tarihi Hanlar bölgesine giden, Balıklıgöl Caddesi, Divan Yolu Caddesi, 11 Nisan Fuar Caddesi ile Kapaklı Pasajının iftar vaktinden sahura kadar olan sürede araç ve insan trafiğine kapatılırken, Güzergahta bulunan lokanta ve restoranlar sadece paket servis yapabilecek.

Eski Vilayet Caddesi, SSK caddesi, Süleymaniye Caddesi, Bağlarbaşı Caddesi, Açıksu Caddesi, Eyüp Peygamber Caddesi, 12 Eylül Caddesi, Atatürk Bulvarı, Akarbaşı Caddesi ve ŞUTİM bölgesinde vatandaş ve işletme sahipleri için maske takma zorunluluğu getirilirken, kontrollü giriş/çıkışlara müsaade edilecek 

Meyan şerbeti üretimi yapan işyerlerinin Pandemi Planı kapsamında oluşturulan Gıda Denetim Gruplarınca sık sık denetlenmesine ve hijyen kurallarına riayet etmek suretiyle lokanta ve restoranlarda olduğu gibi sadece paket servisi şeklinde satış yapılmasına müsaade edilecek. 

Ramazan davulcularının; hanelerden bahşiş toplamak için ev ev dolaşmaları, kapı zili çalmaları gibi bulaş riskini arttırabilecek davranışları önlemek için bu seneye mahsus Ramazan Ayı ve Bayram süresince, faaliyetlerine izin verilmeyecek.

balıklıgöl tarihi hanlar tarihi hanlar bölgesi Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri Şanlıurfa İl umumi hıfzıssıhha kurulu kararı ramazan ayı balıklıgöl caddesi divan yolu caddesi 11 nisan fuar caddesi kapaklı pasajı eski vilayet caddesi ssk caddesi süleymaniye c