İhtiyaç sahibi çocuklara kışlık yardım

TAKİP ET

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birçok insan kışa uygun elbise ve ayakkabılar alıyor. Beşir Derneği Şanlıurfa Temsilciliği kışlık ürünler alamayan yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklara mont ve ayakkabı dağıtarak yüzlerini güldürdü.

Hava sıcaklığının iyice düşmesi ile soğuk kış şartlarına uygun giysi ve ayakkabı herkesin ihtiyacıdır. İnsani yardımlarla tanınan Beşir Derneği’de bu durumun farkında olarak ihtiyaç sahibi çocuklara yardımlarda bulundu. Daha önceden tespit edilen yetim, öksüz ve ihtiyaç sahipleri derneğin dağıtım noktasına gelerek kışlık mont ve ayakkabı aldı.



Bugün 500 çocuk sevindirildi
Beşir Derneği dağıtım noktasında gönüllü olarak çalışan ve derneğin il temsilciğini yapan, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Vedat Belyavaş, yaptıkları çalışmaları anlattı: ‘’ Şanlıurfa şu an bulunduğumuz paylaşım noktamız yıl bazında 250 den fazla haneye kesintisiz hizmet vermektedir. Buradaki gıda ve temizlik ürünlerini tespit ettiğimiz ailelere iletiyoruz. Ramazan ve Kurban bayramlarında ya da kış aylarında giysi yardımları bayramlık yardımları yapıyoruz.  Bugün burada 500’den fazla çocuğumuza kışlık mont, ayakkabı ve çorap vererek onları sevindirmeyi hedefliyoruz. 

Suriye’ye de yardım yapıyoruz
Beşir Derneğinin 2013 yılında kurulduğunu aktaran Vedat Belyavaş ‘’ Beşir Derneği Bakanlar kurulu kararı ile kamu yararına kurulmuş olan bir insani yardım derneğidir. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında yaptığı yardım ve organizasyonlar adını duyurmuştur. Yurt dışında su kuyularımız yetimhanelerimiz kurban kesim organizasyonlarımız, ve Arakan’da yaptığımız evlerimiz bulunuyor. Ayrıca İç İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonu, AFAD’ın öncülüğünde İdlib’te yapmış olduğumuz biriket evlerimiz ve yine Suriye’ye yardımlarımız kurulduğumuzdan beri devam ediyor. Barış Pınarı harekat bölgesinde AFAD ile beraber yapmış olduğumuz yardımlar ve Resulayn bölgesine kumanya desteğimiz devem ediyor’’ dedi.