İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyorlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bir grup arkadaş, kendi çevrelerinde bulunan insanlardan ve sosyal medya aracılığı ile topladıkları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Gün boyu çeşitli işlerde çalışan arkadaşlar, mesai çıkış saatlerinde ise topladıkları yardımları tespit ettikleri kişilere ulaştırıyor. Yaklaşık bir yıldır aramızda olan koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsiz ve ihtiyaç sahibi sayılarını arttırıyor. Şanlıurfa’da bu durumun farkında olan bir arkadaş grubu, kendi çevrelerinden ve sosyal medya aracılığı ile ulaştıkları hayırseverlerden topladıkları yardımları iş çıkış saatlerinde daha önceden belirlenen belirledikleri adreslere teslim ediyorlar.

Kış aylarında olduğumuz için öncelikle çocuklara kışlık ayakkabı, mont, kazak ve çorap gibi yardımlar yaptıklarını belirten Ayşe Aytimur ‘’Şu sıralarda birçok ailenin maddi sıkıntı yaşadığını tespit ettik, kendi imkanlarımız çerçevesinde bu aileler içi neler yapacağımızı düşündük ve çevremizde yardımcı olmak isteyen olur mu diye araştırma yaptık. Yaptığımız çalışmalarda çok olumlu dönüşler aldık. Şu ana kadar 35 kişilik yardım topladık ve bunu ailelere iletmeye başladık. Bugün yirminci ailemize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Geriye kalan malzemeleri de Harran ve Akçakale ilçelerine dağıtmayı planlıyoruz’’dedi.

‘Gönüllü olarak yapıyoruz’
Dağıtıkları yardımları kendi çevresindeki insanlardan topladıklarını dile getiren Ayşe Aytimur ‘’Biz şu an bu işi gönüllü olarak yapıyoruz, herhangi bir kuruma bağlı değiliz. Şimdiye kadar topladığımız 25 kişilik yardımı dağıttıktan sonra, bu sefer 60 kişilik malzeme toplanması için çalışacağız. İnanıyorum ki o yardımlarda 60 kişiden fazla olacaktır. Ben böyle bir çalışmanın içinde olduğum için çok mutluyum. Bize maddi, manevi destek veren, bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum’’ifadelerini kullandı.