İhtiyaca göre ürünler kursiyerler tarafından yapılıyor

TAKİP ET

Karaköprü Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde düzenlenen proje ile engelli kursiyerlerin yaptığı ürünler, İHH İnsani Yardım Kuruluşu aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi.

Karaköprü Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda yapılan ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi. Konu ile ilgili bilgi veren Karaköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Kaya, Karaköprü’nün birçok yerinde çeşitli kurslar açtık. ŞUOFİD'de giyim kursumuzun yapmış olduğu çalışmaları yerinde görme imkânımız oldu. Omurilik Felçlileri Derneği, gerçekten de çok başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bu kursumuzda yapılan kıyafetler, yardım derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Biz de yapılan ürünleri yardım derneği yetkililerine teslim ettik." dedi.



'İhtiyaca göre ürünler yapılıyor'

Halk Eğitim Müdürü Mahmut Kaya, "Kursiyerlerimiz tarafından yapılan bu ürünler, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yapılıyor. Kursiyerlerimize bu ürünlerin malzemeleri yardım kuruluşları tarafından sağlanıyor. Gelen malzemelerden kursiyerler tarafından yapılan bu ürünler, yine yardım kuruluşları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Tabii hangi ürünlere ihtiyaç olduğunu yardım kuruluşları bize rapor halinde bildiriyor. Burada çoğunlukla etek, pantolon, gömlek gibi ürünler yapılıyor.



Bu ürünlerin yapımında işçiliği ise Karaköprü Halk Eğitim Merkezi sağlıyor. Bizim görevlerimizden bir tanesi de hizmet etmek ve bu hizmeti gerçekleştirenlere yardım etmektir. Bu çerçevede Karaköprü ilçemizin çeşitli bölgelerinde halk eğitim merkezi faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda büyük bir özveri ile katkıda bulunan Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneği üyelerine ve burada emeği geçen kursiyer arkadaşlarımıza, insani yardım derneklerine Halk Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz." diye konuştu.



Polat, 'Bu ürünleri yaparak yardım kuruluşuna teslim ediyoruz'

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Habip Polat. "Karaköprü Halk Eğitim Merkezi tarafından derneğimizde bulunan sınıflara kurslar açıldı. Biz de bu kurslarda yapılan malzemeler için insani yardım kuruluşunda malzeme talebinde bulunduk. Kursumuza gelen kumaşlarla pantolon, çanta, etek gibi ürünler yaptık. Yapılan bu ürünleri de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık. Sadece derneğimizde bulunan engelliler değil, kursa katılmak isteyen herkesin katkısı oluyor. Onlar da bu vesileyle hem eğitim alıyorlar hem de üretim yapıyorlar. Yani bu çorbada onların da tuzu oluyor. Kısa zaman içerisinde Karaköprü Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezimiz tarafından İŞKUR üzerinden düzenlenecek kurslar ile hem istihdam sağlanmış olacak hem de aynı zamanda merkezimizde eğitimler verilmiş olacak. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Murat Doğan / Urfa Değişim Gazetesi