İki gönül bağı birbirine bağlanacak

TAKİP ET

'Kültür ve Turizm Yolu Projesi' ile Şanlıurfa'nın inanç turizmi ön plana çıkarılması hedefleniyor. Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'İki gönül bağı yani Sabır ile Sevgi ve Cömertlik birbirine bağlanacak.' dedi.

Şanlıurfa'da inanç turizmi ve tarihe yolculuk adıyla başlatılan 'Kültür ve Turizm Yolu Projesi' ile iki gönül bağı birbirine bağlanacak. Bir taraftan Sabır makamı bir taraftan Sevgi ve Cömertlik makamı Balıkılıgöl Platosu birbirine bağlanmış olacak

 

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan 'Kültür ve Turizm Yolu Projesi' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye İlçe Belediyesi işbirliğinde hayata geçiyor.

 

'Kültür ve Turizm Yolu Projesi' kapsamında Şanlıurfa'da başta inanç turizmine ve tarihe yönelik yürütülen çalışmada Halil-ür Rahman (Balıklıgöl Platosu) ve Eyyüp Peygamber makamı birbirine bağlanacak.

 

Kültürel değerler ön plana çıkacak

25 metre yol genişliği, bin 535 metre yol güzergahı uzunluğu bulunan acele kamulaştırmaya konu toplam 63 parselin yer aldığı, toplam proje alanı 51 bin 201 m2 olan Kültür ve Turizm Yolu kentin sahip olduğu kültürel değerler ön plana çıkaracak.

 

Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği Şanlıurfa’da 'Kültür ve Turizm Yolu Projesi'nin tamamen hayata geçmesiyle birlikte kette turizmde önemli ölçüde yoğunluk yaşanması hedefleniyor.

 

Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağaranın da yer aldığı Balıklıgöl platosu ve Hz. Eyyüp’ün çile çektiği makam olarak bilinen Hz.Eyyüp Peygamber Sabır Makamını kapsayan alan, inanç turizminde önemli bir yere sahip olacak.

 

“Tarihi, kültürel ve turizm özelliği olan bir bölge”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İki gönül bağını birbirine bağlıyoruz. Bir taraftan Sabır bir taraftan Sevgi ve Cömertlik. Bu yol 1535 metre, 476 tane üzerinde konut var, 25 metre eninde bir yolu biz kültür ve Turizm yolu olarak açacağız.  Çalışmalar başladı anlaşmalar (istimlak) devam ediyor. İnşallah bu gönül bağını kuracağız. Bölge bütünüyle tarihi, kültürel ve turizm özelliği olan bir bölge. Urfa Mekke’den, Medine’den ve Kudüs’ten sonra en önemli inanç merkezi, burası iç ve dış turizme bakımından bir cazibe merkezi bir hazırlıklarımızı yapıyoruz. Pandemi süreci bittikten sonra misafirlerimizi bekliyoruz.” dedi.

 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın özellikle İslam ülkelerinden daha fazla turist çekmesi amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatına 2021 veya 2022 yılı İslam Dünyası Turizm Başkent’inin Şanlıurfa'ya verilmesi için başvuru yapılmıştı.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

kültürel değerler ön plana çıkacak kültür ve turizm yolu projesi büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül Şanlıurfa eyyübiye