İki önemli isimden ağır hasarlı binalar için sert tepki

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Bahcelievler semtinde bazı ev sahipleri depremde hasar gören girilmesi yasaklanan evlerden eşya çıkarmaları tehlikeye davetiye açtı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen Şanlıurfa’da bazı ev sahipleri ağır hasarlı binalardan eşya çıkarıldığı ileri sürüldü.

Güvenlik ekiplerin koyduğu güvenlik bariyerlerine aldırış etmeyen ev sahipleri evden eve nakliyeciler aracını yanaştırarak evlerden eşya çıkarmaya çalıştılar.

 TEPKİ ÜZERİNE TEPKİLER GELİYOR

Gelecek Partisi Şanlıurfa Politikalardan sorumlu il başkan yardımcısı Reyhan Açıkgöz Kalaycıoğlu, kaderine terk edilmiş Bahçelievler Mahallesi hakkında yaptığı açıklamada vatandaşların tedirgin olduğunu insanlar can güvenliğinden dolayı o mahallede oturamadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

 Reyhan Açıkgöz Kalaycıoğlu yaptığı açıklamada “Bahçelievler Urfa'nın kalbi iken;kimsesizliğe,kaderine mahkum bırakılmış. Esnafından tutun da mahalle sakinlerine kadar herkes tedirgin. Ağır hasarlı yapılar ile orta hasarlı yapılar,hasarsız yapılarla yan yana olduğu için,hasarsız bina sakinleri de evlerinde kalamıyor.” Dedi.

İSBAK Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediyesi’ndeki projeleriyle ve ödülleriyle tanınan Mehmet Bahaddin Yetkin, yaşanan duruma sessiz kalmayarak “#Urfa başına ağlıyor Daha da çok ağlayacağa benziyor Böyle bir aymazlığın cereyan ettiği başka bir yer var mı yeryüzünde??? TEHLİKE BAS BAS BAĞIRIYOR, SORUMSUZLAR MIŞIL MIŞIL UYUYOR [İftardan önce 1kutu kumanyayla 55 poz fotoğraf…iftardan sonra Topçumeydanında çalgı çengi…]” ifadelerini kullandı.

Yetkin Şanlıurfa Reyhan