İkinci devriye tamamlandı

TAKİP ET

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusundaki Suriye topraklarında Türkiye ile Rusya arasında yapılan ikinci ortak kara devriyesi sona erdi.

Ortak devriye, Suriye’nin Kobani olarak bilinen Ayn El Arap kentinin doğusunda 72 kilometrelik hatta gerçekleştirildi.

1 Kasım günü Türk askerleri ile Rus askeri polisleri, Soçi mutabakatı kapsamında Suriye’nin Derbesiye bölgesinde ilk ortak kara devriyesini gerçekleştirilmişti.

Soçi mutabakatı kapsamında teröristlerin çekilmesinin tamamlandığı belirtilen Fırat’ın doğusundaki Ayn El Arap bölgesinde ikinci ortak kara devriyesi bugün gerçekleştirildi.

Suruç’un Mert İsmail Köyü karşısında bulunan Suriye’nin Ayn El Arap kırsalındaki sınır hattında TSK ile Rusya askeri polisinin zırhlı araçları bir araya geldi.

Sınır hattında iki ülke askeri yetkililerin koordinasyon görüşmelerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 4 zırhlı araç saat 12.20 sıralarında başlayan ortak devriye yaklaşık 2 saat sürdü.

Suriye tarafında bir araya gelen Türk ve Rusya’ya ait zırhlı araçlar Ayn El Arap bölgesinin doğusuna doğru ilerleyerek ikinci ortak kara devriye sona erdi.

Ayn El Arap’ın doğusunda Tel Abyad’a doğru başlatılan ortak kara devriyesinin 36 kilometrelik hatta yapıldı.

Gidiş ve dönüş olarak 72 kilometrelik hatta gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren devriye faaliyetine İnsansız Hava Araçları (İHA) da iştirak etti.

 

İkinci devriye tamamlandı barış pınarı harekatı kapsamında fırat’ın doğusundaki suriye topraklarında ayn el arap kentinin doğusunda 72 kilometrelik hatta gerçekleştirildi