İklim değişikliği eğitimi Şanlıurfa'da gerçekleşti

TAKİP ET

Kamu ve sivil toplum işbirliği ile belediyelerde iklim değişikliği ve eylem planı hazırlama eğitimleri Şanlıurfa'da belediye başkanlarının bir araya gelmesiyle gerçekleşti.

Türkiye belediye Başkanları birliği tarafından gerçekleştirilen kamu ve sivil toplum işbirliği ile belediyelerde iklim değişikliği ve eylem planı hazırlanma eğitimleri Şanlıurfa’da gerçekleşti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eski Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı, TBBB il temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Nihat Çiftçi, Eyyubiye Belediye başkan vekili Sait kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇİFTÇİ: BELEDİYEMİZ DAHA İYİ HİZMET VERME AÇISINDAN SORUNLARLA İLGİLENİYOR

“Türkiye Belediye Başkanları Birliği, belediyemizin daha iyi hizmet verme açısından sorunları ile ilgileniyor” diyen Nihat Çiftçi, “İklim değişikliği yeryüzünde yaşayan insanoğlu dünyayı çok acımasız davranıyor, kapitalist devletin eğitilmiş olduğu yarışma ister istemez insanoğluna çok farklı bir hırs veriyor. Çok az zaman ve daha fazla elde etme amacıyla şehirlerimiz, doğamız, tabiatımız, toprağımız maalesef zarar görüyor. Küresel ısınma, sera gazları, karbon gazları en fazla üretildiği yer şehir merkezleridir burada insan yaşıyor trafik yoğunluğu fazla sanayi kuruluşları şehir merkezlerinde gerçekleşiyor dolayısıyla havayı zehir eden en önemli unsur şehir merkezleridir” dedi.

BEYAZGÜL: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BİRÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRİYOR

İklim değişikliğinde büyükşehir belediyesi olarak çok sorunlar yaşadıklarını ifade eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ise “İklim değişikliğinde çok fazla sorun yaşıyoruz bir gün bir telefon geliyor kuyularımız kurudu diye, artık burada kuyular 100 metre 200 metre derinden daha su verilmeye başladı. İklim değişikliği birçok sorunları beraberinde getiriyor. Daha fazla enerji daha fazla karbon üretmesine sebep oluyor israf etmemek gerekiyor. Daha dikkatli yaşamak zorundayız gerek şahsi hayatımıza gerek toplumsal hayatımıza gerekse dünyaya ilişkin olarak yaptığımız her hata bumerang gibi bize dönüp gelir. İklim değişikliği yarın için çok geç olabilir bununla ilgili filmler çıkıyor. bir gün bakacaksınız ki hayatımızı alt üst edebilir. Bu yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor. Elimizden geldiğince israf etmemek gerekiyor. Elimizde ki atık maddeleri sıfır dönüşümle tekrar kullanmak gayretiyle dönüştürülür” ifadelerini kullandı

Şanlıurfa İklim değişikliği