'İlham kaynağım, toplumsal olaylardır'

TAKİP ET

Merhaba şiir kitabıyla tanınan Şanlıurfalı Şair Ramazan Çetiner, şiirlerinin ilham kaynağının toplumsal olaylar olduğunu belirtti. Çetiner, en son Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın kendini etkilediğini ve bununla ilgili şiir yazdığını ifade etti.

Şanlıurfalı Şair Ramazan Çetiner, toplumda etkilendiği olayları şiirleştirerek okuyucularına aktarıyor. Şiilerinin konusunda toplumsal olayların ağır bastığını söyleyen Çetiner, konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

Etkilendiğim olaylar şiirdeki kaynağım oluyor

Şiir yazmaya lise yıllarında başlayan ve hayatındaki dönüm noktasını üniversite yıllarında elde eden Ramazan Çetiner, "Bazen yaşadığım ve tanık olduğum olayları içimde tutmak beni yoruyor. Bu nedenle içimi dökmek için bu olayları şiire döküyorum. Bu durumda unutulmaması gerektiğini düşündüğüm olayları da okuyucularıma aktarmış oluyorum." dedi.

 



Siverek'teki olay bana şiir yazdırdı

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan arazi kavgasında 4 kişinin hayatını kaybettiği olaydan çok etkilendiğini vurgulayan Şair Ramazan Çetiner, "Bilindiği gibi arazi kavgaları bölgemizde çok fazla yaşanıyor. Bu olaylarda can kayıpları yaşanıyor. En çok da geçtiğimiz aylarda Siverek ilçesinde meydana gelen arazi kavgasından etkilenmiştim. Bu olay da bana şiir yazdırdı." diye konuştu.  

Merhaba isimli kitabında, bireysel, evrensel, toplumsal sorunlar ve aşk temalarını işlediğini belirten Çetiner, "Bundan sonraki süreçte de şiir üzerine çalışmalarım devam edecek. Konu şiir olunca zaten herhangi bir sınırlama olmadan her şey hakkında yazılabiliyor." ifadelerini kullandı.



Murat Doğan / Urfa Değişim

İlham kaynağım toplumsal olaylardır Şanlıurfalı Şair ramazan Çetiner toplumda etkilendiği olayları şiirleştirerek etkilendiğim olaylar şiirdeki kaynağım oluyor siverek eki olay bana şiir yazdırdı bireysel evrensel toplumsal sorunlar ve aşk temaları