İlk kepçenin ardından tepkiler geldi!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yeni yerine taşındı, eski binanın yıkımına başlandı. İlk kepçenin vurulmasıyla birlikte herkes görüşünü söyledi fakat bunlardan bazıları çok dikkat çekiciydi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski binasının yıkımına başlandı. Tören düzenlenerek yıkımı gerçekleştirilen binaya ilişkin ilk yorum Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den geldi. “Şanlıurfamızın ruhuna uygun eserler bekliyoruz” diyen Çiftçi, binanın yıkılmasına üstü kapalı tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa’mızın kültürüne, ruhuna uygun eserler yapılmasını bekliyoruz. Şehrin ruhunu, anılarını ve hafızasını yok etmek doğru bir çalışma değildir. Siz mekanları ortadan kaldırabilirsiniz; ancak insanların kalbini yok edemezsiniz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binasının yıkma işleminin ardından bir tepki de Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz’den geldi. Tüysüz, binayı yıkmanın doğru bir hamle olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Bütün çağrılarımıza rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Binası maalesef hem de bir yıkım programı ile yerle bir edildi. Yıkılmadan neler yapılamazdı ki?
1-İlk çağrımızda da belirtmiştik Haliliye Belediyesinin hizmet binası yoktu oraya verilebilirdi. Uzunca bir süre yeterliydi.
2-Urfada bir sergi salonu yok, bodrum+ 2 kat kalabilirdi. Dış cephesi Urfa taşı ve mimarisine uygun olarak ara duvarlar yıkılarak büyük salonlar yapılabilirdi. Bu şekilde bir müze de yapmak mümkündü.
3-Urfada Kadın Sığınma Evi yok, çok düşük bir maliyetle bina buna dönüştürmeye uygundu. Odalar otel odaları gibiydi.
4-Beltur (Belediye Şirketi) kar amacı gütmeden ekonomik konaklamayla misafirhane-otel tarzına dönüştürebilirdi. Yolda kalmışlar uygun bir fiyata konaklamış olurdu” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir binasının yıkımına üstü kapalı değinen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nihat Çiftçi, ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere ver verdi: “