İlkel nakil, tepki çekti

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ağaç sökme makinesinin bulunmasına rağmen ağacın ilkel yöntemlerle taşınması tepkileri üzerine çekti.

Orman bakımından oldukça geri sıralarda bulunan Şanlıurfa'da, son zamanlarda yeşil kent çalışmaları sık sık gündeme geliyor. Yeşil kent çalışmalarının gündemde olmasına rağmen ilkel yöntemlerle ağacın taşınması ise tepkilere neden oluyor.

 

Sökme mi; nakil mi?

Büyükşehir Belediyesine ait traktörün römorkunda taşınan ağaç, sürücüler tarafından görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Taşınan ağacın söküldüğü ya da başka bir bölgeye nakil edildiği kesin olarak bilinmezken, ağacın nakil makinesiyle taşınmaması da kafaları karıştırdı. Öyle ki halatla çekilerek söküldüğü düşünülen ağacın kabuğu soyularak zarar görmesi tepkilere neden oldu.



 



Ağaç neden nakil aracıyla değil, traktörle taşınıyor?

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından çevik kuvvet köprülü kavşağı çalışmasında ağaçların zarar görmemesi için nakil makinesiyle taşındı. Ancak Büyükşehir Belediyesinin ağaç nakil aracının bulunmasına rağmen ağacın traktörle taşınması tepki çekti. Ağacın bu şekilde taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Şanlıurfa'da günlerdir yeşil kent çalışmaları gündeme geliyor ama var olan ağaçlara değer verilmiyor. Bir ağaç taşınacaksa ona özel nakil aracı mevcuttur, bu araçla taşınmalı. Çünkü başka türlü taşınırsa ağaçlar zarar görür." ifadelerini kullandılar.  



 

İlkel nakil tepki çekti sökme mi; nakil mi? ağaç neden nakil aracıyla değil traktörle taşınıyor? Şanlıurfa büyükşehir belediyesi e